A Ubisoft ma bejelentette, hogy május 16-án veszi kezdetét a For Honor második szezonja, ami a Shadow and Might címet viseli. Két új hős is érkezik: a Centurio és Shinobi (közismertebb nevén a Ninja) is bekerül a játékba. Bár a játék nem létező történelmi hitelességét ez a lépés tovább csorbítja, de legalább a rajongók által megszokott játékmentet feldobja a két új karakter.

Két új pálya, új testreszabási opciók és játékmenetet érintő változások, javítások is jönnek. Egyúttal a Faction War második köre is elindul. A Shinobi csendesen, kecses mozdulatokkal tud gyilkolni, köszönhetően az alapos kiképzésének. A kezében pedig egy Kusarigamát (láncos sarlót) szorongat. A harcot mindig tökéletesen átlátó, Gladius szúrófegyverrel felszerelt Centuriot sem kell majd félteni, mivel az ellenség védelme ellen nagyon hatékonyan tud fellépni.

Epic felszerelések is érkeznek, így a gear score maximális limitje is megemelkedik, ez azt jelenti, hogy a felszerelések statisztikai rendszerének egyensúlya is kiegyensúlyozottabb lesz. A szezonbérlet tulajdonosai május 16-án próbálhatják ki először a két új harcost, a többi játékos pedig május 23-ától veheti meg őket a játékban felhasználható fizetőeszközért.