• Margot Robbie és Ryan Gosling alakítja a címszereplőt és társát a Barbie filmben
  • 2023. július 21-én kerül mozikba Greta Gerwig (Lady Bird) rendezése

Eleinte még Greta Gerwig rendező is megijedt, hogy egy esetleges élőszereplős Barbie film a törvényszerűen jelentkező előítéletek miatt megtörné a karrierjét, végül mégis vállalkozott a nagy feladatra. A Lady Bird és az Oscar-jelölt Kisasszonyok szerzője rendhagyó, különleges és igényes produkciót ígért, a forgatókönyv megírásában pedig segítségül hívta férjét, Házassági történet, illetve A tintahal és a bálna direktoraként ismert Noah Baumbach-ot. Utóbbinak egyébként szilveszter előtt debütált Gerwig főszereplésével készült friss rendezése a Netflixen, ami alaposan korábbi munkáival ellentétben megosztotta a közönséget.

noah-baumbach-greta-gerwig-2019.jpg
(Noah Baumbach és Greta Gerwig. A kép forrása: cheatsheet.com)

A 2023. július 21-én bemutatni tervezett film forgatásáról érkeztek már képek, amint hőseink épp görkoriznak vagy sikongatnak, ma pedig befutott a kellően groteszk és szarkasztikus előzetes magyar változata. Szerencsére nem a történetet próbálja összefoglalni a frissen kiadott montázs, inkább a mű hangvételéhez nyújt kóstolót a 2001: Űrodüsszeia nyitányának megidézésével. A történetről egyelőre annyit vélnek tudni az amerikai lapok, a Margot Robbie alakította hősnőt tökéletlensége miatt kitaszítják Barbie-ville városából a többi „baba” közül, ezért Ryan Gosling Kenjének oldalán kezdi járni a világot. A cselekmény során egyébként több Barbie-t és Kent is láthatunk majd, a pontos szerepek azonban egyelőre nem ismertek.

barbie-886x494.jpg
(Robbie és Gosling karakterfotói. A kép forrása: Spark Chronicles)

Robbie és Gosling mellett feltűnik Simu Liu (Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájából), Will Ferrell, Emma Mackey (Szexoktatás), Emerald Fennell (Megszállottak viadala), Issa Rae (Bizonytalan), Alexandra Shipp (X-Men: Sötét Főnix), Michael Cera (Scott Pilgrim a világ ellen), Kate McKinnon (Botrány) és Nicola Coughlan (A Bridgerton család) is. Ti várjátok már a nyáron esedékes bemutatót?