• Guy Ritchie új filmje nyerte a hétvégi nézettségi versenyt
  • Továbbra is népszerű a japán animefilm, a Mortal Kombat és a Godzilla Kong ellen
  • A hazai mozik idei műsortervét itt láthatjátok

Már az első hazai mozik is megnyitották a kapuikat (a premier művek között van például egy fagyos skandináv thriller és egy díjnyertes dokumentumfilm), a tengerentúlon pedig újabb nagyprodukció került nagyvászonra.

mv5bowzinwfizdytmzc2yi00ytbmlwjkymitzjk3ztq2ntviowuzxkeyxkfqcgdeqxvyodk4otc3mtyv1.jpg
(A képek forrása: IMDB)

Wrath of Man

Guy Ritchie (Blöff, Úriemberek) új filmje természetesen rögtön az élre tört a hétvégi nézettségi versenyben. 8,1 millió dolláros bevételt produkált, ami az idei mozis nyitányok viszonylatában nem kiugróan magas, de jó eredménynek számít. A Wrath of Man Jason Statham alakította főhőse a csak H néven emlegetett profi szállító. A titokzatos férfi teherautós cégnél dolgozik, és minden héten többszáz millió dollárt furikázik Los Angeles-ben.

Guy Ritchie következő filmje is kapott már egy betekintő előzetest.

Demon Slayer: Mugen Train

A második helyen a minden idők legjobb idegen nyelvű amerikai premierjét hozó és egyben a valaha volt legsikeresebb japán film áll. A népszerű manga- és tévésorozatot feldolgozó Demon Slayer egy emberevő démonokkal küzdő árva fiúról szól. Hétvégi 3 milliós jövedelmével már 474 millióra duzzasztotta összbevételét.

mv5bndrmm2fjnmmtodvlnc00mzbjltk3nzctmzy3nznmzjk3yzdhxkeyxkfqcgdeqxvymti3mjk2mdm3v1.jpg

Mortal Kombat

A harmadik helyen tanáyzik Simon McQuid munkája, amire 2,3 millió dollár értékben voltak kíváncsiak hétvégén a nézők, így már 72 milliót hozott összesen a konyhára (ehhez még hozzáadódik az HBO Maxen szerzett összeg). A film főhőse Cole Young, az egyszerű bunyós, aki a történet elején még nem is sejti, hogy sárkány alakú anyajegye alapján komolyabb sorsra hivatott. Amikor a Külvidék császára elküldi Sub-Zerót, hogy legyőzze a földi harcosokat, az ő feladata lesz megmenteni a világot. Itt láthatjátok az első hét percet.

mortal-kombat-movie-poster-thumb-1613594784791-e1613668690640.jpg

Godzilla Kong ellen

Továbbra is fut Adam Wingard filmje. A járványidőszak legsikeresebb műve közel 2 milliós hétvégi profitjával igen közel került a 100 milliós amerikai álomhatárhoz, nemzetközileg pedig 422 milliónál jár. Nem véletlen, hogy Hollywoodban már a MonsterVerse folytatását tervezik.

A történet azután játszódik, hogy Godzilla maga alá gyűrte a titánokat. Az emberek épp a túlélésért küzdenek, egyedül a Koponya-sziget lakója, King Kong maradt egyenrangú ellenfele, aki a hetvenes évekbeli sikertelen expedíció óta csak erősebb lett.

godzilla-vs-kong-trailer.jpg

Raya és az utolsó sárkány

A hétvégi versenyben még egy film hozott kiemelkedő eredményt: a március eleje óta futó Raya és az utolsó sárkányra majdnem két millió dollár értékben voltak kíváncsiak a nézők az emúlt napokban. Ezzel nemzetközileg már 105 millió dollárnál jár a Disney animációs meséje.

Széthúzás és idegenek veszélyeztetik az ősi ázsiai Kumandra birodalom egységét. Raya, a bátor harcos apró segítőivel felkeresi az utolsó élő sárkányt, Sisut, hogy segítségét kérje a nehéz időkben.

 Ti melyik filmeket várjátok a legjobban a magyar mozikba?