Januárban röppent fel a pletyka, ami szerint az EA dolgozik a Star Wars: Knights of the Old Republic újragondolásán, és már akkor is állítani merték a magukat bennfentesnek mondók, hogy valószínűleg nem a BioWare készíti a játékot. Nos, Jason Schreier, a Kotaku munkatársa szerint az utolsó kitétel tényleg igaz: ha lesz is új KotOR, azt nem a BioWare készíti.

Schreier állítólag már egy ideje kutat az eddig csak pletykált új KotOR után, de semmi konkrétumot nem akar mondani, amíg nem 100%-ig biztos a dolgok állásában. Annyit viszont hajlandó volt elárulni, hogy ha létezik is a projekt, akkor azon nem a BioWare dolgozik, és az EA-nek sincs köze hozzá.

Persze a fenti sorokat is érdemes fenntartásokkal kezelni, de az elmúlt évek eseményeit tekintve nem lenne meglepő, ha a Disney bizalma az EA felé megrottyant volna, és az új KotOR-t sem merik rábízni egy szintén megtépázott hírnevű csapatra, azaz a BioWare-re. Hogy mik az egyéb lehetőségek? Nos, rengeteg van. Egy KotOR remake-en/remasteren/porton esetleg dolgozhat az Aspyr, ami már korábban is portolt Star Wars játékokat más konzolokra (a Jedi Knight 2-3-at Switch-re és PS4-re).

Az sem kizárt, hogy a Disney külön megállapodást kötött a Sony-val vagy a Microsofttal, hogy a Marvel’s Spider-Man mintájára készítsenek el valamilyen játékot a Star Wars univerzumában, és ebből is lehet akár egy új KotOR. Bizonyosság sajnos nincs, találgatni tudunk csak. Remélhetőleg Schreier hamarosan jelentkezik valamilyen konkrétummal is, vagy talán maga a Disney tesz bejelentést. Egy, a múltban játszódó Star Wars játék még aktuális is lenne, hiszen nemrég jelentették be a Baljós árnyak előtt 200 évvel játszódó, médiumok átívelő High Republic projektet.

star-wars-knight-of-the-old-republic-darth-revan-malak.jpg