pcguru-ajanlott3590x150.jpg

Jó pár billentyűzet, egér, kontroller és egyéb kiegészítő fordult már meg nálam, azonban bevallom férfiasan, hogy most hallok először erről a tajvani gyártóról és vezeték nélküli vezérlőjéről. De persze sosem késő új ismerettségeket kötni.

A Brook Vivid kontrollere első pillantásra egy Fisher-Price termékre emlékeztet, mintha egy babaáruház polcáról keveredett volna véletlenül az elektronikai osztályra. Ennek oka nem kifejezetten a csomagolása és színvilága – egyébként Aqua Blue és Sunshine Yellow variációkban kapható –, hanem inkább kialakítása és mérete. A Vivid ugyanis nem minden esetben látványosan, de kisebb a PlayStation, az Xbox és még a Nintendo Switch gyári vezérlőihez képest is, ami leginkább használat közben érezhető. Ettől függetlenül egész jól illeszkedik még az én lapátmancsomba is, bár nagyobb kéznél azért érezni, hogy nem simul tökéletesen bele, például elöl nem támasztják meg annyira a markolatok a tenyérpárnákat. Ez persze nem feltétlen jelenti azt, hogy "nagykezűeknek" nem jó választás, de kisebb mancsú, vagy épp fiatalabb játékosok esetében valószínűleg jobban kézre áll.

Ezt leszámítva a kontoller rendelkezik mindennel, amit csak kívánhatunk. A stílusos állapotjelző fényektől kezdve az ugyan bármiféle textúra nélküli, de stabil és kellemes analóg karokon át, egészen az egy-egy extra gombig a markolatokon. A D-pad mellett a gombok és a ravaszok is jól működnek, melyek mellett a Vivid egy gombpüfölést elkerülő Turbo, egy, a célzást segítő Shoot móddal, a parancsok rögzítésére alkalmas makro gombbal, giroszkóppal, valamint szabályozható erősségű rezgő funkcióval is fel van szerelve.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A kontroller ráadásul Nintendo Switch mellett PC-vel, Mac-kel és iOS/Android készülékekkel is kompatibilis, stílusos dobozában pedig a töltőkábel mellett extraként egy matricát, két pár analóg kar védőkupakot, valamint még egy praktikus telefontartó állványt is találunk. Utóbbi játék közben stabilan és kényelmesen a Vividhez láncolja mobilkészülékünket, az állvány betekintése szöge pedig még állítható is. Igazán kellemes kis plusz, főleg, ha valaki kifejezetten erre a célra keres kontrollert, hiszen így nem kell még egy plusz kiegészítőre pénzt kiadnia. Készenléti idejét tekintve, a használat intenzitásától függően, egyhuzamban 10-12 óra játékot is kibír, 3-4 óra alatt pedig már készen is áll a folytatásra, de persze USB-C kábelével vezetékesen is működik.

A Vivid egy minden korosztályt szem előtt tartó kontroller, ami meg is látszik könnyű, a megszokottól eltérő kialakításán és "cuki" megjelenésén. Senkit ne tévesszen meg azonban aranyos külseje, ugyanis ennek ellenére egy teljes értékű kontroller, minden szükséges – és még több – funkcióval felszerelve, ráadásul a doboza is jóval többet rejt egy átlagos vezérlőhöz képest. A számos kellemes extra mellett remekül használható bármilyen műfajú játékhoz, hölgyeknek, gyerekeknek, vagy szimplán kisebb kezű játékosoknak pedig, lehet, még jobban kézre is esik, mint a hagyományos vezérlők, de egyébként nagyobb praclikkal is egész kényelmes. Ha mindez nem lenne elég, az extrákkal együtt is 35 dolláros (~13-14 ezer Ft) árával egész pénztárcabarát választás.