pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az utóbbi időben már jó pár finomság vendégeskedett nálam a PowerA felhozatalából, köztük Kirby és Mario ihlette tokok és kontrollerek, de ez persze még mindig csak a töredéke a gyártó kínálatának. Ugyan platformkért maradtam a jó öreg Nintendo Switchnél, de a változatosság kedvéért ezúttal egy nem kifejezetten alapvető kiegészítőt szemeltem ki magamnak: egy kontroller töltőállomást.  

Bár a magam részéről az esetek többségében hordozható módban használom a konzolt, azért időnként nálam is előfordul, hogy társasággal együtt rászabadulok a tévén, valami kooperatív- vagy partijátékra. Ehhez persze esetenként nem elég a gyárilag mellékelt Joy-Con páros, ha pedig előkerülnek a plusz kontrollerek, akkor bizony a töltésükkel járó probléma is felütheti a fejét. Erre igyekszik valamelyest megoldást kínálni a PowerA Controller Charging Base, ami a dokkolóhoz csatlakoztatva feltöltődést biztosít minden elfáradt kontrollernek.

Az egyszerű, fekete kivitelű bázis hátsó részén kiemelkedő torony két oldalán egy-egy rés található, amibe a konzolhoz való csatlakoztatáshoz hasonlóan becsúsztatható egy Joy-Con páros. Előttük még egy vezeték nélküli kontroller töltésére is van hely, amihez egy aprócska, mágneses USB-C adaptert találunk a talapzat aljába rögzítve. Ezekkel tehát egyszerre akár három kontroller tölthető az állomással, ami mellett két Joy-Con erre a célra még a Nintendo Switchre is ráhúzható, és szükség esetén még mindig marad egy szabad USB portunk. A töltés állapota az eszköz elején lévő fényekkel ellenőrizhető, melyek felett egy Nintendo Switch logó díszeleg egy elég ujjlenyomat-mágnes felületen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

PowerA Controller Charging Base tehát egy elég egyszerű, de praktikus kiegészítő, ami mindenképp ajánlott azoknak, akik rendszeresen társaságban játszanak, értelemszerűen több kontrollerrel. A maga 29,99 dolláros (~12 500 Ft) árával nem egy pénztárca-szaggató kiadás, bár az aprócska USB-C adapterrel azért nem árt vigyázni, mert ha az ember véletlenül leteszi valahova, akkor nagyon könnyen elkallódhat – tapasztalatból mondom.