pcguru-ajanlott3590x150.jpg

A Razer még október második felében jelentette be az örömhírt, hogy újabb tagokkal bővül Seiren termékcsaládja, a már jóval felszereltebb Razer Seiren V2 X, és a kifejezetten professzionális használatra készült Razer Seiren V2 Pro személyében, amivel két nagytestvért kapott a rendkívül stílusos kis hangfelvevő tojáska, a Razer Seiren Mini. Hozzánk is megérkezett a trió középső tagja, mely méretét tekintve még mindig roppantul kompakt, azonban ez egyáltalán nem fogja vissza teljesítményét.

Üdv a családban, fiam!

A megszokott fekete-zöld dobozba rejtett Razer Seiren V2 X külsőségek tekintetében megőrizte a Razer Seiren Mini fő ismertetőjegyeit és minimalista stílusát, azonban már első pillantásra szembetűnik jó pár újdonsága. Ezekből talán az egyik legpraktikusabb az állapotjelző fény szerepét is betöltő dedikált gomb, amivel pillanatok alatt lenémíthatjuk vagy épp visszaadhatjuk a hangot, közvetlenül alatta pedig egy gain szabályzó is helyet kapott. A mikrofont megfordítva egy másik hasznos újdonság, egy 3.5 mm-es jack bemenet is feltűnik, melytől nem sokkal lejjebb az USB-C port töri meg kicsit a kerekded formát, de a zseniális kialakítású mellékelt tápkábel a csatlakoztatáskor szerencsére teljesen belesimul és kitölti ezt a rést. Ezen a téren tehát nagyobb testvéréhez képest egyedüli hiányossága a dedikált hangerőszabályzó.

A mikrofon pillanatok alatt belecsavarható a hozzá tartozó talapzatba, ami ráadásul nem fix pontú, így kvázi joystick módjára döntögethető rajta az eszköz, ezzel némi mozgásteret biztosítva az elhelyezésének. A Razer Seiren V2 X még kisebb kézben is kényelmesen elfér, és súlya is elenyésző, kompakt kialakítására tehát egyáltalán nem lehet panaszunk, ami általánosságban sem hátrány, de különösen előnyös lehet, ha valaki nem egyetlen fix helyen tervezi csak használni, hanem ide-oda hurcibálná.

A beépített rezgéselnyelő segít az esetleges váratlan zajok kiszűrésében, például élő közvetítés közben, a szuperkardioid vételi környezet pedig remekül veszi pont azt, amit kell, még akkor is, ha esetleg kicsit távolabb vagyunk a mikrofontól. Elődjéhez képest a Razer Seiren V2 X ráadásul 16 helyett 24-bites bitrátával, valamint 48 helyett 96 kHz-es mintavételi rátával dolgozik, és még Razer Synapse 3.0-támogatást is kapott, ami egy sor remek eszközt ad a tartalomgyártók kezébe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Imádnivaló csöppség

A Razer Seiren V2 X 99,99 dolláros árcédulája a jelenlegi árfolyam mellett, hazai viszonylatban nagyjából 32-33 000 forintot jelent, aminél nyilván olcsóbb és drágább alternatívákat is találhatunk, de ahogy mondani szokás, a minőségnek ára van. Ezzel az összeggel a Razer Seiren V2 X még  nem is tartozik a horribilis árú mikrofonok közé, cserébe viszont remek hangminőséget biztosít, és minden alapvető igényt kielégítő funkciót felvonultat. Mindezt ráadásul roppant stílusos, könnyű, helytakarékos és kompakt formában. Persze, ha valaki valami ennél is komolyabbra vágyna, és nem fél még plusz ötven dollárral mélyebbre nyúlni a zsebébe, akkor alternatívának még mindig ott egy kategóriával feljebb a Razer Seiren V2 Pro.