pcguru-ajanloffftt3590x150.jpg

Egyre több kiegészítő érkezik az újgenerációs Xbox-hoz, ami mindegyik gyártó fantáziáját megmozgatja, hiszen ki kell aknázni az új piacot, ami a lassan egy éve megjelent konzolok vásárlóit célozza meg. Így a Razer már nem az első perifériát küldi a boltokba, de a Kaira-család talán az első, amely kifejezetten az újgenerációs gépekhez készült headseteket tömöríti magába, egyetlen kivétellel lényegében az Xbox Series X-hez tervezve. Persze, emellett PC-kompatibilis eszközként.

Könnyű, megszokni is

Nálam a Kaira, Kaira X és Kaira Pro hármasából az utóbbi járt, ami a legteljesebb fenegyerek a testvérek között, és ami, ugyan adapterrel PC-hez is csatlakoztatható, de a Series X mellett érzi magát a legjobban. Míg a sima Kaira számára szintén ez jelenti a komfortot, az X már Switchcsel is szívesen bandázik, sőt elérhető PlayStation-változatban is. De térjünk vissza a Pro-hoz, ami a szokásos fekete-zöld dobozban érkezik, bár a képen már büszkén hirdeti fehér tisztaságát, éppen úgy, mint a Chroma vagy a TriForce Titanium, illetve a Bluetooth jelenlétét. Utóbbi 5.0-s, segítségével pedig nagyjából 10-15 másodperccel az első bekapcsolást követően, már össze is csatlakozik a Series X-kszel. 

Maga a füles meglepően könnyű, pedig a minőségre és az összetevőkre nincs panasz. A test domináns fehérjét csak a szivacsok sötétje töri meg, illetve a fejtetőnél a Razer felirat, valamint két oldalt a kígyós logó. Utóbbiak a Chroma beállításai szerint világítanak, kimondottan jól néznek ki a maguk visszafogott módján, avagy ebben az esetben azért nem karácsonyfa-világításról beszélünk, hanem diszkrét extráról/vizuális elemről. Az 50mm-s TriForce Titanium nagyon szépen szól, kiváló hangzást biztosít, miközben a memóriahabos párnák a Razer szokása szerint kimondottan kényelmesek. Ami még külön ki van emelve, mint fontos összetevő, az a mikrofon: a “hipertiszta” Supercardioid mikrofon szabadon becsatolható és levehető, ami kimondottan praktikus, emellett valóban tiszta és realisztikus (még ha nem is kiemelkedően értékelhető) hangot kölcsönöz a felhasználónak, akár egy kooperatív vagy kompetitív darálda (pl. B4B vagy CoD) közepén is.

Le nem veszed

A Razer Kaira Pro kiváló időszakban érkezett meg hozzám, a The Artful Escape és a Far Cry 6 próbálgatása, valamint néhány horrorfilm megtekintése során, amikor kellett is a késő esti nyugalom és zajszűrés, hogy a robbanások és sikolyok ne ébresszék fel a házban alvókat. A sötétben a Chroma sem volt zavaró, egyáltalán nem erős a headsetből származó fény, emellett minden gyorsan beállítható az Xbox-ra letölthető, ingyenes appal, vagy éppen a fülekre helyezett kapcsolókkal. Kényelmes, jól szól, kiválóan működik minden téren, ami Chroma mellett 15 órás, nélküle pedig 20 órás üzemidőt jelent. Mindezt 150 dollárért kapjuk meg (nagyjából 47 ezer forint), ami nem kevés, de még mindig a fele, például, az Audeze Penrose-nak, ami ugyan 100mm-s driverekkel érkezik, de hangzás alapján a dupla árat nem érzem indokoltnak. Ha pedig sokalljuk az árat, még mindig ott vannak az olcsóbb kistestvérek. Megjegyzem, ne tegyük, avagy, ha lehet, ne érjük be kevesebbel.

Régi ismerős

És egy kisebb meglepetés, avagy a Wolverine V2 fehér változata is befutott, ami azért meglepetés, mert a normál verziót már teszteltem korábban, méghozzá nagy elégedettséggel. A 3 méteres, harisnyázott kábeles kontroller még mindig nagyszerűen működik, nehéz letenni, ha már a kezembe vettem, a fehér szín pedig kimondottan jól áll neki, miközben ugye a headsethez is maximálisan passzol. A mechanikus Mecha-Tactile gombok nagyon halkak, de emellett is pontosak, ahogy a D-Pad is, plusz a részben gumírozott borításnak hála a fogás is kiváló. A 100 dolláros Wolverine V2 így fekete és fehér színben egyaránt kiváló választás mind a mai napig, bár a 150 dolláros Chroma még ezt is felülmúlja a plusz gombjaival.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ajánlott páros

Akinek van már Xbox Series X, annak a Razer kiegészítői kimondottan ajánlottak. A headset remek, jól használható, viszonylag kulturált árcédulával ellátott darab, míg a Wolverine V2 továbbra is maximálisan megéri az árát. Nekem sokkal jobban bejött a használata, mint a gyári kontrolleré, az hiába vezeték nélküli.