• Matt Reeves a Nirvana Something in the Way c. dalára kezdte írni a Batman forgatókönyvét
  • Ekkor jött rá, hogy a Playboy-típusú Bruce Wayne mellett létezik egy sérült, remete Batman figura is
  • A főszereplő Robert Pattinson is egy Kurt Cobain inspirálta, elzárkózó karaktert alakít
  • Mozipremier 2022. március 4-én

A mozifilmekétől hírhedten eltérő stílust képviselő Marvel sorozatok közül a Jessica Jones-ban már hivatkoztak Kurt Cobainre, most pedig a DC-nél inspirálódtak a kilencvenes évek legendás grunge-rock zenészének munkásságából. A Nirvana egykori frontembere természetesen nem az elmúlt években közönségbaráttá fazonírozott DCEU alkotóinak mozgatta meg a fantáziáját, hanem egy – a Zack Snyder-éra örökségét nem hivatalosan folytató – univerzumon kívüli opusz, a Batman kapcsán merült fel a neve.

Matt Reeves filmjének első előzetesében nem véletlenül, puszta aláfestő elemként csendült a Something in the Way. Ezt a dalt hallgatta a rendező a nyitójelenet írásakor, mesélte az Empire hasábjain. „Erre ugrott be, hogy a korábban ismert Playboy-szerű Bruce Wayne mellett létezik [a karakternek] egy másik énje is, aki annyi tragédián ment keresztül és remete lett” – nyilatkozta, majd elmondta, hogy Az utolsó napok című Gus van Sant filmben ábrázolt Kurt Cobaint idézte meg a forgatókönyvben.

mv5bytq4ytg4owitzgnjmi00mdm1ltg5odctoda0mmuwmmiwnwrjxkeyxkfqcgdeqxvyoduxnjcxnjev1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Robert Pattinson egyébként a Jólétben nyújtott alakításával keltette fel Reeves figyelmét. „Abban a filmben igazán érezni lehetett [karakterének] a sebezhetőségét és elkeseredettségét, de ugyanúgy érezhető volt benne az erő is.” Pattinson úgy fogalmazott, hogy Bruce elrejtőzött, elvonult. „Ő egyáltalán nem társasági ember. Maga építi kis eszközeit, kizárólag Alfred társaságában. És még Alfred is azt gondolja, hogy megőrült!”

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Empire)

Matt Reeves rendezése 2022. március 4-én debütál a mozikban. A címszereplő nyilvános működésének második évében vesszük fel a fonalat, amikor egy rémisztő gyilkosságsorozat miatt lép színre a fiatal, útkereső Batman. A film főként a nyomozás szálra összpontosít majd, de az előzetesek alapján látványos akciójelenetekből sem lesz hiány. A címszereplőt Robert Pattinson alakítja, Alfred Pennyworth szerepében Andy Serkis-t láthatjuk, míg Catwomant Zoë Kravitz, a főgonosz Rébuszt Paul Dano, a Pingvint pedig Colin Farrell formálja meg. Utóbbira érdemes külön figyelni, hiszen saját sorozatot kapott az HBO-tól.