• Michael Keaton visszatér Batman szerepében az új Flash filmben
  • Illetve jelenleg egy meg nem nevezett Marvel forgatáson alakítja a Keselyűt
  • Talán a közelgő Pókember: Nincs hazaútban láthatjuk ismét a szerepben

The Flash

Felmerül a kérdés, hogy vajon a DC univerzum vagy a stúdió független filmjei foglalkoztatják-e jobban a közönséget. Utóbbi mellett érvel a Joker már-már kultikus státusza és a kivételes figyelemmel várt új Batman. Bruce Wayne szerepében azonban Robert Pattinson helyett mást láthatunk majd a DCEU körébe tartozó művekben, így a jövőre esedékes The Flash-ben is: visszatér Tim Burton Denevérembere, Michael Keaton.

Andy Muschietti (Stephen King: Az) rendezése a Flashpoint képregényeket veszi alapul. Eszerint az új Pókember epizódhoz hasonló, multiverzumon átívelő sztorira számíthatunk. Barry Allen teljesen új világban ébred, ahol Superman nem létezik. Aquaman otthona, Atlantisz Wonder Woman hazájával, Themysciraval áll háborúban. Gotham City-ben Bruce Wayne-t meggyilkolták szülei szeme láttára, majd apja, Thomas Wayne lett a Sötét Lovag. Egyedül Barry emlékszik a másik világra, aki kivételes képességét bevetve igyekszik visszatéríteni az alternatív valóságot a rendes kerékvágásba.

mv5bmgmyntzmnzktmwrjmi00y2yyltkyowetyjy4nwyyzdnmnwe4xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqvsadf1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A több síkon játszódó történet indokolja, hogy Ben Affleck és Michael Keaton is feltűnik Batmanként. Supergirlt Sasha Calle alakítja, míg a címszereplőt természetesen Ezra Miller formálja meg. A stáb teljes listáját viszont továbbra sem közölték, és e tekintetben Jimmy Kimmelnek sem sikerült további részleteket kiszednie Keatonból szerda esti talk show-jában. Utóbbi szerint a szuperhős történetek annyira bonyolultak, hogy nem is érdeklődött a Warner Bros. alkotóinál például George Clooney és Val Kilmer esetleges szerepét illetően.

A DC naptára

Az univerzumon kívül készül a The Batman és a Joker 2.

Pókember: Nincs hazaút

Fontos információkkal szolgált ugyanakkor Keaton egy másik produkcióval kapcsolatban. Kiderült, hogy máris utazik egy meg nem nevezett Marvel opusz forgatására, ahol ismét a Keselyűt (The Vulture) alakítja. Azóta folyik a találgatás az amerikai sajtóban, hogy a MCU melyik filmjében láthatjuk ismét Keatont. A leglogikusabb megoldás az volna, hogy a Nincs hazaút pótforgatására rendelték be a hetven éves színészt.

vulture-michael-keaton-spider-man-homecoming-640x360-1.jpg(A kép forrása: We Got This Covered)

A friss Pókember epizódot egyébként is számtalan rejtély övezi. A tengerentúli források szerint több meglepetés karakter is várható a filmben. Többek közt Tobey Maguire és Andrew Garfield visszatérése, illetve Venom szereplése sem kizárt. A Tom Holland, Jacob Batalon és Zendaya alkotta főhős trió, valamint Benedict Cumberbatch figurája mellett biztosan láthatjuk majd Doctor Octopus-t (Alfred Molina), Electrot (Jamie Foxx), a Gyíkot (Rhys Ifans), Sandmant (Thomas Haden Church) és Zöld Manót (Willem Dafoe). Illetve valószínűsíthetjük, hogy az eredeti Peter Parker nem tér vissza.

Nincs hazaút (No Way Home) hazaút története szerint a lelepleződéstől veszélyeztetett címszereplő Doctor Strange-től kér segítséget, hogy elfeledtesse a világgal kitudódott kettős identitását. A friss trailer alapján azért mégsem olyan nagy a gond, hiszen MJ és Ned emlékeznek rá, a balul elsült varázslat „csupán” egy világba hozza a Multiverzum gonosztevőit (és talán a párhuzamos Pókembereket is?).

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

mv5bmde0mthmmwytyja5ni00yzk2ltg1otitzteyn2i0yjjlntewxkeyxkfqcgdeqxvynjczote0mzmv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)