• A filmben Barry Allen alternatív idősíkra kerül, amit megpróbál visszaforgatni a „rendes univerzumba”
  • Két Batman is szerepel a filmben, akiket Ben Affleck és Michael Keaton alakítanak
  • 2022. november 4-én debütál a The Flash

Míg több Marvel opusz premierjét elhalasztották, a hétvégi FanDome alkalmából jelenleg a DCEU körül összpontosul a figyelem. Az univerzumon kívül készül a Robert Pattinson-féle The Batman, a fősodor vezérprodukciója viszont a The Flash lesz. Utóbbi is megkapta a napokban hivatalos előzetesét, majd Andy Muschietti (Stephen King: Az) bejelentette, hogy véget ért a produkció forgatása.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Andy Muschietti (@andy_muschietti) által megosztott bejegyzés

A tervek szerint 2022. november 8-án debütáló mű a Flashpoint képregényeket veszi alapul. Eszerint az új Pókember epizódhoz hasonló, multiverzumon átívelő sztorira számíthatunk: Barry Allen teljesen új világban ébred. Úgy tűnik, hogy Superman nem létezik. Aquaman otthona, Atlantisz Wonder Woman hazájával, Themysciraval áll háborúban. Gotham City-ben Bruce Wayne-t meggyilkolták szülei szeme láttára, majd apja, Thomas Wayne lett a Sötét Lovag. Egyedül Barry emlékszik a másik világra, aki kivételes képességét bevetve igyekszik visszatéríteni az alternatív valóságot a rendes kerékvágásba.

A több síkon játszódó történet indokolja, hogy Ben Affleck és Michael Keaton is feltűnik Batmanként. Supergirlt Sasha Calle alakítja, míg a címszereplőt természetesen Ezra Miller formálja meg. A forgatókönyvet a Ragadozó madarak és az Űrdongó szkriptjét is jegyző Christina Hodson írta. Ti várjátok már a Zack Snyder: Az Igazság Ligáját is részben felhasználó opusz mozipremierjét?

A DCEU NAPTÁRA

Az univerzumon kívül készül a The Batman és a Joker 2.

mv5bmgmyntzmnzktmwrjmi00y2yyltkyowetyjy4nwyyzdnmnwe4xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqvsadf1.jpg
(A kép forrása: IMDB)