• Június második felében várhatóan kinyithatnak a hazai mozik
  • A Cinema City egészen biztosan megvárja az első új filmeket

Csütörtökön érkezett a hír, miszerint a parlament június 16-án dönthet a veszélyhelyzet visszavonásáról, melyet követően a mozik is megkapnák a zöld jelzést a nyitásra. Ez azonban önmagában még nem teszi egyértelművé a helyzetet, hiszen egészségügyi korlátozások továbbra is lennének, mint ahogy az új filmek sem fognak varázsütésre megérkezni. Nézzük, hogyan reagáltak a hazai mozik a bejelentésre!

A legnagyobb magyar mozihálózat, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója, Buda Andrea az IGN megkeresésére azt válaszolta, hogy egyelőre még nem tudnak nyilatkozni a nyitásról, ehhez ugyanis tudniuk kell, hogy mik lesznek ennek a konkrét feltételei, illetve hogy milyen filmek állnak majd rendelkezésükre. Buda elmondása szerint a technikai feltételek (védőtávolság) nem jelentenek majd akadályt, amíg azonban nem lesznek új filmek a kínálatban, addig biztosan nem fognak újból kinyitni.

mar-junius-kozepen-ujranyithatnak-a-hazai-mozik.jpg

A közösségi médiában egyedül a Sugár Mozi reagált a friss bejelentésre, ami könnyen jelentheti azt, hogy ők mindenképpen szeretnének élni a lehetőséggel. Konkrétumokkal azonban egyelőre még ők sem tudtak szolgálni, de azt ígérik, hamarosan bővebb információkkal is jelentkeznek.

Hogy milyen új filmek érkezhetnek a mozik újranyitását követő hetekben, arról korábbi összeállításunkban olvashattok.