• December 23-án debütál az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély a Netflixen
  • Régi ismerősök meglátogatják gazdag barátjukat Görögországban, aki egy játék során meghal
  • Főszerepben Daniel Craig, Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson és Dave Bautista

Tavaly a streaming történetében rekordnak számító összegért vásárolta meg a Netflix Rian Johnsontól a Tőrbe ejtve jogait. Az író-rendező két epizódra szerződött a szolgáltatóval, először december 23-án jelentkezik Benoit Blanc nyomozó következő kalandjával. Az Üveghagyma: Egy Tőrbe ejtve-rejtély története szerint a régivágású detektívet ezúttal Görögországba hívják egy bonyolult ügy felgöngyölítésére. Régi ismerősök látogatják meg gazdag barátjukat a tenger mellett. Izgalmas gyilkossági-nyomozós játékra készül a társaság, ami aztán valósággá válik.

glass-onion-a-knives-out-mystery-movie-film-2022-kate-hudson-trailer.jpg
(A kép forrása: Movies and Mania)

A közelmúltban napvilágot látott jelenetképeken már elkezdhettünk ismerkedni az első részhez hasonló patinás színészgárdával: a visszatérő Daniel Craig mellett Edward Norton, Dave Bautista, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline és Kate Hudson alakítják a főszereplőket. Nemrég befutott az ígéretes krimi magyar feliratos előzetese is. Nektek hogy tetszik? Karácsony előtt megnézitek már a filmet?

KRIMI RENESZÁNSZ?

Bár a krimit hagyományosan fizikai akciót nélkülöző, ezért moziélményre alkalmatlan, inkább tévés zsánerként azonosította Hollywood, az utóbbi időben megszaporodott a műfaji darabok száma a filmszínházakban. A Tőrbe ejtve előtt indult útjára, Kenneth Branagh égisze alatt, az ódivatú Poirot-széria, idén pedig két hasonló művet, a Sam Rockwell és Saoirse Ronan főszereplésével készült Ecc, pecc, ki lehetsz? című krimi-vígjátékot, valamint Margot Robbie és Christian Bale novemberre ütemezett Amszterdamját várjuk a mozikba. Érdekesség, hogy ezek a filmek a műfaj hagyományosan modoros nyelvezetét és kevésbé akcióorientált jelenetszervezését követik. Akárcsak az elmúlt évek egyik legsikeresebb, jóllehet streaming platformon debütált krimije, az immár második epizódjával készülő Enola Holmes.