• Október 13-án kerül moziba A Halloween véget ér
  • Jamie Lee Curtis 45 év után búcsúzik Laurie Strode karakterétől
  • A filmben utoljára csapnak össze Michael Myers-szel, és csak egyikük maradhat életben

Noha John Carpenter áldását adta David Gordon Green trilógiájának bővítésére (amennyiben a következő epizód kielégítő számokat produkál), a folytatásnak már valószínűleg nem lesz részese Jamie Lee Curtis. A Halloween véget ér (Halloween Ends) friss előzetesében láthatjuk a színésznő utolsó pillanatait a díszletben, miután Michael Myers és Laurie Strode utoljára farkasszemet néztek egymással. A produkció hivatalos szinopszisa szerint csak egyikük maradhat életben.

A magyar származású Curtis negyvenöt év után búcsúzik Laurie Strode karakterétől, a horror műfaj egyik legismertebb final girljétől (általában a filmek legjózanabb, éles eszű lány figuráját nevezik így, aki végül legyőzi az antagonistát). „1978-ban nem gondoltam, mekkora szeretet és rajongás övezi majd Laurie Strode és Michael Myers párosát világszerte. Ez a szíve-lelke a Halloween filmeknek. Nehéz lesz búcsút mondanom Laurie-nak” – mondta a színésznő.

A finálé története

Laurie a Gyilkos Halloween véres estéjét követően nyugodtan él családjával, néhány év múltán azonban ismét felüti a fejét a gonosz. Amikor egy férfi bébiszittert megvádolnak a gondjaira bízott fiú meggyilkolásával, a hősnő rájön, hogy nem zárkózhat el az események sűrűjétől, és le kell számolnia a Michael Myers-szel. Vajon ki marad életben az október 13-án debütáló film végén?