Ahogyan a Reflexshop kínálatából szemezgető ajánló esetében, úgy most a Fumax képregényei közül válogattunk, hogy néhány friss megjelenést és korábban kimaradt kötetet mutassunk be, amikkel kellemesen el lehet ütni az időt. Merthogy mostanság nem mindegy, mivel telik el a nap, ezt leginkább azok tudják, akik otthon ragadtak, esetleg kényszerpihenőre küldték őket. Márpedig újdonságból akad bőven, ráadásul a kiadótól megszokott minőségi, keményfedeles formátumban, így egyáltalán nem esett nehezünkre, mikor kiválogattuk az aktuális csomagot. Figyelem! Ez még csak az első kör, folytatása a következő hetekben érkezik.

Batman: Fehér Lovag

  • Író: Sean Murphy
  • Rajzoló: Sean Murphy
  • Oldalszám: 216
  • Ár: 5995 Ft

A történet meglepő felütéssel kezd: a jólfésült Jack Napier a börtönben látogatja meg a leláncolt Batmant, majd segítségét kéri és felajánlja, hogy dolgozzanak együtt. De hogy jutottunk el idáig? Mi történhetett, amitől Gotham annyira kifordult önmagából, hogy Joker a felmentő, és örök ellenfele a… bűnöző? A válaszhoz egy teljes évet kell visszautazni az időben, amikor az őrült rosszfiú a denevér elől menekülve szeli át a várost, utánuk pedig kő kövön nem marad. Mindez még nem okozna hatalmas meglepetést, ahogy Joker monológja sem, miszerint Batman nem létezhetne nélküle, ráadásul csak azért lehet hős, sokak szemében eltörölve a tényt, hogy milyen elfuserált alak, mert nemezise életben és a porondon tartja. A drámai fordulat azután következik be, hogy Denevérember kamerák és rendőrök előtt zúzza le ellenfelét, majd egy nagy rakás gyógyszert is leerőszakol a torkán. Joker személyisége ugyanis hamarosan megszűnik létezni, sőt Gotham jótevőjévé nevezi ki magát, miközben hadat üzen a város ellenfeleként kikiáltott Batmannek, és határozottan fellép a rendőrség ellen. Innentől már csak néhány lépés választja el a jól megszokott univerzumot attól, hogy minden a feje tetejére álljon…

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Sean Murphy, az elismert alkotó egy abszolút alternatív világot alkotott meg, ami elnagyolt, de nagyon találó rajzaival és különleges történetével egy még a megszokottnál is lehangolóbb Gothamet tár elénk. Mert egy idő után már magunk sem tudjuk biztosra mondani, hogy ki a jó és ki a rossz, lehet-e egyáltalán különbséget tenni, miközben a megszokott viszonyok egészen új irányt vesznek. Fagy szerelmét próbálja megmenteni, két Harley küzd az egykori Joker kegyeiért, a város pedig lassan mintha tényleg elfordulna attól, aki már számos alkalommal vitte érte vásárra a bőrét. A Fehér Lovag egy különleges kötet, néhol némi antihős-mosdató vonallal, ami modern vívmány, így nem véletlen, hogy a Harley-párharcba némi szatíra jelleggel, de a feminizmus is bele lett tolva. Mindez azonban még a jóízlés határain belül mozog, így denevérrajongóknak már csak a megszokottól eltérő nyomvonal miatt is ajánlható, eredetileg nyolcfüzetes olvasmányról van szó, ami egészen egyedi külsővel lett megáldva. 

Hulk: Szürke 

  • Író: Jeph Loeb
  • Rajzoló: Tim Sale
  • Oldalszám: 168
  • Ár: 5495 Ft

Evezzünk kicsit más vizekre, méghozzá a Marvel felségterületére, ahol a fekete-fehér bevezetőben Bruce Banner áll orvosa és barátja előtt, hogy a múltjáról és fájdalmáról beszéljen. Arról az időről, amit számos eredettörténet feldolgozott már, de nem azt előtérbe helyezve, mit érzett maga az ember és mit érzett Hulk, az ekkor még szürke óriás, aki csak védeni akart egy felelőtlen kölyköt, ezzel veszélybe sodorva először saját magát, majd szerelmét is. Merthogy a sztori azt meséli el, ahogy a sugárzástól önmagából kiforduló férfi egy szépség és a szörnyeteg jellegű mesébe tévedve próbál annak az oldalán maradni, akit a legjobban szeret, de elmondani nem tudja érzelmeit, ahogy igazi kilétét sem. Eközben a hadsereg és Betty, a kiszemelt lány apja vadászik Hulkra, sőt a nagy Ő is retteg tőle, mert nem látja, ki rejtőzik a hatalmas vadember álarca mögött. És ez előbb-utóbb feldühíti Hulkot, ha pedig Hulk mérges, akkor jól tudjuk, hogy senki sincs biztonságban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Eisner-díjas csapat ezúttal Hulk történetére csapott le, és tette ezt nagyszerűen, érzékkel, sokkal emberibbé varázsolva a lényt, amely a dühből táplálkozik. Kicsit olyan az egész, mintha a King Kong elevenedne meg, csak éppen egy képregényhős által, ami persze nem annyira meglepő. A hat füzetet bemutató képregényben a fekete-fehér képek és a pasztelszínű visszaemlékezések remek módon egészítik ki egymást, miközben valahol tragikus az a sors, ami a nagy behemótnak jutott. Nagyon emberi és nagyon érdekes megközelítése ez a már jól ismert szuperhősnek, aminek ott a helye a gyűjteményben, a végén pedig egy rakás érdekességet is olvashatunk a vázlatokról.

Tokyo Ghost Tokió szelleme

  • Író: Rick Remender
  • Rajzoló: Sean Murphy
  • Oldalszám: 264
  • Ár: 7995 Ft

Los Angeles, a jövő, egészen pontosan 2089. Mindenki technológiafüggő, a kibervilág és kiberizgalmak foglya, miközben Flak úr képében egy igazi nagyvállalati dögevő irányít mindent, kihasználva és megalázva mindenkit, uralkodva a szegények felett. És persze hazudik, mint a vízfolyás, elvégre azt ígérte, hogy ha elkapják a Davey Trauma nevű, a digitális világból embereket is megszálló, irányító bűnözőt, hőseink, avagy Led Dent és Debbie Decay végre szabadokká válhatnak. Amikor pedig eljönne a pillanat, akkor persze kiderül, hogy “csak még egy misszió” áll a páros útjában, méghozzá egy tokiói hadúr miatt, aki ellen a vezér szó szerint tehetetlen. A még színhús Led és Debbie így Tokió felé veszi az irányt, ahol azonban teljesen más, egy kimondottan élhető világ fogadja őket. Csakhogy a múlttól nehéz szabadulni, a rövid ideig tartó boldogságot igen gyorsan a kíméletlen valóság váltja, és ahogy a láncreakciók beindulnak, úgy válik egyre kilátástalanabbá és őrültebbé a helyzet. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az a helyzet, hogy elsőre nehezen vette be a gyomrom a Tokió szelleme kezdő oldalait. A szöveg állandó jelleggel és erőltetetten obszcén, trágár, miközben rendre Flak lógó farkát bámuljuk vagy úgy egyébként indokolatlanul sok férfi nemzőszervről hallunk a párbeszédek során, hogy a többi kedves megnyilatkozásról már ne is beszéljünk. Ez sokaknál kivághatja a biztosítékot, de maga a sztori hála az égnek van annyira erős és különleges, hogy mindez idővel érdektelenné váljon, ráadásul mindez részben egy nagy adag kritikával is társul, kezdve onnan, hogy milyen elvetemült társadalom hagyja, hogy egy ennyire szánalmas alak irányítsa, egészen a műsorokig és hírekig, internetes bejegyzésekig. Persze a mondanivaló és a stílus egyáltalán nem véletlen, elvégre a szerzőpáros már külön-külön is remekelt (Rick az Orgyilkos osztállyal, Sean pedig többek között a cikkben említett Fehér Lovaggal), ráadásul együtt talán még ütőképesebbek ebben a tízfüzetes, teljes kiadásban. A rajzok elképesztően jól mutatnak, élvezet átfutni az oldalakon, a vaskos kötet pedig már önmagában is tökéletes olvasnivaló egy nyugodt délutánra, amit a végén lévő vázlatok tesznek teljessé. Igazi üde színfolt a palettán, egy rendkívül szürreális utazás a jövőbe, bár a Fumax mindig is nagyon ügyesen válogatta össze a portfólióját, így ebben sincs semmi meglepő.   

Monstress Fenevad 2.: Vér

  • Író: Marjoire Liu
  • Rajzoló: Sana Takeda
  • Oldalszám: 160
  • Ár: 4995 Ft

Moriko halála után lánya, a kisfarkas, Maika útra kel, miközben az egymással is viaskodó nagyhatalmak üldözik, akik egyfelől erejét szeretnék felhasználni saját céljaik érdekében, másfelől pedig elpusztítanák. A félkarú leány azonban nem adja könnyen az életét és szabadságát, társaival először a kalózvárosba, Thyriába kerül, majd hajóra száll, hogy édesanyja hagyatékát használja, ami egy csont, méghozzá egy régi istenből, ahogy a hozzá eljutott információk tartják. Útközben régi ismerősökkel találkozik, új ellenségekre lel, sőt igazi szörnyetegek fenik rá a fogukat. Főleg a Csontsziget közelében, amely eleve misztikummal és rémtörténetekkel övezett helyszín, így szellemből és a mélyből érkező borzalmakból egyaránt kijut a történet végéig. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Bár a Monstress Fenevad második kötete egy ideje már megjelent, de mindez nem számít, amikor egy igazi sötét mese az eredmény, bámulatos, festményes képekkel, elképesztő minőségben, amik már csak a szemnek okozott apró lelki orgazmust miatt is megérik a kötetre fordított összeget. Ez a második fejezet nálunk kimaradt a kibontós videók során, de most, hogy már tervben a harmadik kötet (aminek érkezését a koronavírus-járvány esélyesen lassította), gyorsan bepótoltuk, hátha már csak nagyszerű vizualitása okán is meghozzuk hozzá a kedveteket. A hat füzetet tartalmazó könyv érdekes sztorit, izgalmas fajokat és teremtményeket, valamint a már említett, gyönyörű képeket rajti, amik a korábbi kötettel és a folytatással egyre közelebb kerülnek a teljes, több mint húsz füzetes sor megjelentetéséhez. Várjuk szeretettel!

Ahogy úgy egyébként mindent a kiadótól. Ezúttal ezt a négy kiadványt sikerült átolvasni, de néhány héten belül további címekkel folytatjuk az aktuális repertoár bemutatását. Tartsatok akkor is velünk, de addig is vigyázzatok magatokra! #maradjotthon #olvassképregényt