Lehet szeretni és lélekben követni a Jediket, tisztaságuk és jószándékuk miatt, lehet rajongani Maul vagy Fett stílusáért, de tény, hogy a Star Wars-univerzumnak nincs ikonikusabb alakja Darth Vadernél, amit a franchise alaposan ki is használ. Extra karakter videójátékban, pólók és mütyűrök vagy figurák, regények és képregények, a fő sodoron túl pedig számos kisebb történet is napvilágot látott már. Igen, pontosan úgy, mint a hatrészes, önálló minisorozat, A célpont: Vader, ami a Szukits jóvoltából végre itthon is elérhető.

Star Wars: A célpont: Vader

  • Író: Robbie Thompson
  • Rajzoló: Marc Laming és mások
  • Oldalszám: 136
  • Ár: 5290 forint (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Miközben Lord Vader a titokzatos Rejtett Kéz nevű szindikátus után nyomoz, egy bizonyos fejvadászt, a sokak által nem kedvelt Valance-t pont a szervezet bízza meg a sötét nagyúr likvidálásával. És bár “hősünk” nem szeret másokkal dolgozni, ezúttal kénytelen beleegyezni, hogy csapatként működjön együtt társaival, akiket a nyakába kap, hiszen a küldetés rendkívül veszélyes: Darth Vader páratlan erővel rendelkezik, amivel szemben az átlag halandók esélytelenek. Valance azonban egyáltalán nem átlagos, így, noha az erőviszonyok nem kiegyensúlyozottak, a fejvadász is tartogat néhány kellemetlen meglepetést a tarsolyában.  

Ahogyan A Vérvörös Birodalom esetében, úgy A célpont: Vader oldalain is egy korábban a Birodalmat szolgáló harcos múltját és bosszúvágyát ismerjük meg, akit maga a hadigépezet fordított maga ellen, miután mindenét feláldozta egy magasztosabb célért. Így az emberi oldal mindenképpen érdekes, sikerült érdekes módon kibontani a korábbról már ismerős karaktert, ahogy a harcok között is találunk izgalmas képsorokat. A látvány rendben van, bár a rajzok általában nem kiemelkedők, valamint ugyanez (a kisebb csavarok ellenére) magáról a történetről is elmondható, hiszen nagy meglepetések a cselekmény terén nem érik az olvasót, ami valahol persze adja magát a megnevezett karakter történetének ismeretében.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Mindettől függetlenül persze a Star Wars-rajongók újabb adagot kapnak kedvenc témájukból, ami nem utolsó szempont, miközben sikerült elmélyíteni egy arra érdemes figura történetszálát, illetve nyugodtan elmondható, hogy a külső terén sem nagyon találhatunk kivetnivalót. A célpont: Vader egy átlagos/jó kötet a Marvel-sorozatban, ami egy szimpla képregénykedvelőnek ugyan kihagyható, de aki a teljes sort akarja a polcon tudni, illetve akit komolyabban érdekel a ritkábban látott karakterek háttere, az úgysem marad ki belőle, elolvasásával pedig biztosan nem jár rosszul.