Konc, James Bond, Hellboy és társai… csak egy kis ízelítő abból az igazán különleges és igényes felhozatalból, ami a Vad Virágok Könyvműhelyhez köthető, és amely kellően megfűszerezi a hazai képregény-rajongók mindennapjait. Ráadásul nem akármilyen minőségben, elvégre a kiadó számos omnibusszal, limitált, kifejezetten a gyűjtőket célzó, keményfedeles formátumban napvilágot látott gyűjteménnyel dobta fel a magyar piacot. Ezen kiadványok közé kerülhetett most be az a kollekció, amely a mozifilmek után kicsit komolyabb betekintést nyújt a fura csapat életébe, a Galaxis őrzőinek több megszületésébe vagy éppen megújulásába, és abba a világba, melyet Peter Quillék rendszeresen keresztbe-kasul bejárnak. Egy kis történelem ez, számos kalanddal és különböző főhősökkel. 

Mi vagyunk a Galaxis őrzői

  • Írta: Arnold Drake és mások
  • Rajzolta: Mike Mignola és mások
  • Oldalszám: 320
  • Ár: 10 990 Ft (a kiadó webshopjából 8250 forintért vásárolható)

Azt például esélyesen nem mindenki tudta, hogy a Galaxis őrzői már a hatvanas évek óta jelen vannak világunkban, még ha nem is azonos taglétszámmal és karakterekkel. Sőt, nyitányként Groot legelső debütálását is megkapjuk, 1959-ből, akkor még egészen más stílusban, hogy aztán még szintén a kötet elején, egy egészen fura, szedett-vedett csapattal ismerkedjünk meg a franchise égisze alatt, különböző planéták utolsó képviselőiként, de az univerzum védelmében összefogva, hogy a gonosz Badoonnal küzdjenek meg, időnként olyanok oldalán, mint Amerika Kapitány vagy éppen a Fantasztikus Négyes. Ezzel a bandával is találkozhatunk a gyűjtemény oldalain, több történet formájában, és bár rajtuk már meglátszik az idő vasfoga, azért társaságukban összességében még mindig szórakoztató kalandokban lehet részünk.

Aztán ott van a középmezőny, és néhány kisebb kaland, hogy utána Gamorával is kicsit jobban összeismerkedjünk. Ezután Peter Quill tragikus eredettörténetét kapjuk meg, hogy aztán az őrzők összecsapjanak ellenfeleikkel, sőt Mordálynak egy olyan történetét is megismerhetjük, melynek rajzaiért Mike Mignola felel, a Hellboy alkotója. És akkor még Groot is újra felbukkan, csak most már megmentőként, miközben Mordály különleges információ birtokába jut, hogy utána Gamora és Angela együtt szálljon szembe a Badoon rettenettel, a teljes csapat pedig Marvel Kapitánnyal egy igen érdekes helyzettel szembesüljön, mialatt a Shield Helipad utasainak segítenek be. Igen, ezek mind külön sztorik, elég változatos módon, egyedi és speciális esetekkel, ami miatt pláne izgalmas, valamint szó szerint és átvitt értelemben is színes a kötet.

Áttekinthető áttekintés

Hogy mekkora sorozat lesz ebből, azt még nem tudni, de a Mi vagyunk a (Marvel) névbe lényegében bármi beleillik, kicsit igényesebb és mindenképpen változatosabb formában, még jobban fókuszálva az adott karakterekre, mint amit pl. a Marvel Legnagyobb Hősei-sorozatnál kaptunk meg. Merthogy míg ott egy-két kalandba leshettünk bele egy kevés információ birtokában, itt 16 történetet kapunk, több mint 50 évnyi termésből merítve, amihez ráadásul több mint 10 oldalnyi adalékot, avagy háttérinfót is kapunk. Hogy hogyan született, milyen változtatásokon esett át a mozifilmek miatt mára már kimondottan népszerű sorozat, ami kiváló lehetőséget biztosít a későbbiekre, legyen szó egy-egy szóló szuperhősről vagy éppen brigádról, mely érdemes erre a fajta figyelemre. És hát na, bőven van, amelyik érdemes rá.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A kezdet tehát remek, innentől már lehet építeni erre a stabil alapra, mely gyűjteményes formában mutat be olyan hősöket és csapatokat, melyek itthon korábban nem kapták meg az őket illető pompát és reflektorfényt. A védőborítás alatt más grafikát találunk, van könyvjelző, az extra infókról már esett szó, egyedül talán a ráadás borítókat, vázlatokat sajnálom, amiket ilyenkor szoktunk kapni, főleg, hogy számos rajzoló működött közre ezeknél a történeteknél, és általában, a maga módján mindegyik remek munkát végzett, avagy már csak emiatt is jó lett volna egy kis ráadás művészeti anyag. Nagyon kíváncsian várom a folytatást, hogy legközelebb kit vesz elő a Vad Virágok, de a Marvel-univerzum van olyan izgalmas, hogy akár évtizedekre elegendő alannyal szolgáljon, Galactustól kezdve a legkülönfélébb hősökig. Strange például ideális lenne. Csak mondom.