• Az Amazon vezetője szerint nem készül el 2023-ban A hatalom gyűrűi 2. évadja
  • De azon dolgoznak, hogy a sorozatpremiert követő egy éven belül érkezzen a folytatás

Az idei év talán legjelentősebb rivalizálása két nagy fantasy univerzum, pontosabban azok frissen debütált sorozatai, a Sárkányok háza és A hatalom gyűrűi között zajlott. Mivel mindkét produkció nézettségi csúcsot döntött – utóbbinak a fináléja 100 millió nézőt vonzott, ami a Nielsen mérése szerint példátlan az Amazon történetében –, nem is lehetett kérdés, hogy elkészül a folytatás. A Gyűrűk Ura előzménysorozat második évadjának forgatása már elkezdődött, bemutatóidőpontot azonban egyelőre nem tűzött ki a Prime Video, ezért a Collider személyesen érdeklődött az Amazon vezetőjénél a kérdést illetően.

„Nem tudom megmondani…” – felelte először Vernon Sanders a premiert firtató kérdésre. Később mégis adott némi támpontot a közönségnek. Elmondása szerint kevéssé valószínű, hogy 2023-ban kerül képernyőre a következő felvonás, vagyis inkább 2024-ben várható a munkálatok lezárása. „Csodálatos volna, ha az első évad debütálását követő egy évben be tudnánk mutatni a második szezont. Könnyen lehet, hogy picit később kerül rá sor, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, egyre jobban és gyorsabban dolgozunk.”

mv5bywmymjhjnwmtztyxyi00otg5lwiznjmtnja4mmm5mmrlote3xkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A második felvonás rendezői között egyébként ott van a netflixes Vaják és Sandman sorozatok egyik alkotója is, a húsz gyűrű megszerzéséért folyó harc során pedig tizenöt új karaktert köszönthetünk majd. Ti tűkön ülve várjátok a folytatást vagy inkább a Sárkányok háza, esetleg Havas Jon saját szériája érdekel titeket? Írjátok meg kommentben!