• A Steamforged Gamestől érkezik az Elden Ring társasjáték
  • Nekik köszönhető a Dark Souls és a Resident Evil adaptáció is
  • Maximum 4 főt támogat, hű marad az alapjátékhoz
  • Hamarosan indul a Kickstarter-kampány

A Steamforged Games műhelyéből nem csupán olyan remekül sikerült társasjátékok gurulnak ki, mint például az általunk is méltatott Godtear vagy Epic Encounters, de népszerű videójátékokat is adaptáltak már nem egyszer. Elég csupán a Kickstarteren mindössze három perc alatt sikert arató Dark Souls társasra gondolni, de egy másik legendás japán alkotást, a Resident Evilt is az asztalra varázsolták már. Most pedig ismételten a Bandai Namco-val közösködnek, készül ugyanis a Lands Between kegyetlen világát a táblára adaptáló Elden Ring társasjáték, melynek hamarosan elindul a Kickstarter-kampánya is, amit ITT tudtok követni. A készülő játék már a hatodik együttműködés a két cég életében, a társalapító, Mat Hart pedig így nyilatkozott a projektről:

"Küldetésünk mindig is az volt, hogy olyan hiteles asztali adaptációkat készítsünk, amelyek megragadják a rajongók által ismert és szeretett IP-k lényegét. A játék kedvelői egy sötét, gazdagon megvalósított, rejtélyekkel és veszélyekkel teli táblás világra számíthatnak, kielégítő harcokkal és jutalmazó felfedezéssel. Készüljetek fel arra, hogy órákat fogtok tölteni a játékkal, és ezt egyáltalán nem fogjátok bánni."

eldenringboardgame.jpg

Az Elden Ring társasjáték verziója 1-4 játékost támogat, a táblán pedig rengeteg ikonikus helyszín és ellenfél kap majd helyet, így annak felfedezése nem csupán izgalmasnak, de kellemesen nosztalgikusnak is ígérkezik a rajongók számára. A kockát mellőző összecsapások megfelelő előkészületet és taktikát igényelnek, melyek során olyan rettegett főellenfelekkel is összeakaszthatjuk a bajuszt, mint például a Grafted King, de mezei ellenfelekre is lehet számítani. A Kickstarter-kampány indulásával többet is megtudunk a játékról, a siker pedig mondhatni garantált, hiszen a fent említett Dark Souls társas több mint 5 millió dollárt (körülbelül kétmilliárd forint) kalapozott össze, az Elden Ring pedig az eddig eladott közel 17 millió példányával még népszerűbb játéknak mondható.