• Március végéig 7.6 millió PS5 fog a boltokba kerülni
  • A hosszú távú cél a 100 milliós határ átlépése
  • Kezdetben veszteségesen fogják árulni a konzolt

Reggel már olvashattatok a Sony negyedéves üzleti jelentéséről, melyben ugyan még nem esett szó a PS5-ről, ezzel párhuzamosan azonban a vállalat pénzügyi igazgatója, Totoki Hiroki elárult néhány fontos információt a következő generációs konzolról – például azt, hogy mennyit terveznek belőle eladni.

kiderult-mennyi-ps5-konzolt-tervez-eladni-a-sony.jpg

Hogy az első év szállítmánya mekkora lesz, arról már korábban is volt többféle információ, most azonban könnyen lehet, hogy fény derült a valódi számra, Totoki ugyanis azt állítja, hogy az első üzleti évben (vagyis március végéig) 7.6 millió PS5-öt terveznek eladni. Tekintve, hogy már most, az előrendelések során hiánycikk a konzol, valószínűsíthető, hogy ez egyben a leszállított mennyiség is. A hosszú távú cél is szóba került, a vezető azonban ezzel kapcsolatosan csak annyit mondott, hogy szeretnék átlépni a 100 milliós határt, akárcsak a PS4 (és persze korábban a PS1, valamint a PS2) esetében.

Fény derült arra is, hogy a Sony kezdetben kisebb veszteséggel fogja árulni a konzolt, amire sokan számítottak az árszabás (meg persze az iparági trendek) alapján, a Sony pénzügyi helyzetét ugyanakkor ez nem befolyásolja majd túlzottan negatívan, a videojátékos részleg ugyanis jókora nyereséget jósol a mostani üzleti évre vonatkozóan is.