Az ünnep után folytatódik a műsoráradat az HBO Go-n. A streamingszolgáltató teljes április műsorajánlóját is közzétette: indulnak sorozatok, érkeznek új évadokkultfilmek és ikonikus Tarantino művek.

hbogo.jpg

Sorozatok

ÖSSZEESKÜVÉS AMERIKA ELLEN (THE PLOT AGAINST AMERICA) – 1. évad 5. rész

  • Műfaj: dráma
  • Leírás: A hatrészes minisorozat Philip Roth elismert regényén alapul, amely az amerikai történelem egy alternatív világában játszódik, és az eseményeket egy New Jersey-i zsidó munkáscsalád szemén keresztül mutatja be. A család egyre növekvő nyugtalansággal figyeli, ahogy Charles Lindbergh, a nemzeti hőssé vált óceánrepülő pilóta és idegengyűlölő, populista politikus a második világháború idején megnyeri a választásokat. Lindbergh az Egyesült Államok elnökeként a nemzetet a fasizmus felé fordítja.
  • Főszerepben: Zoe Kazan, Wynona Ryder, John Turturro

A sorozatról írt kritikánkat itt olvashatjátok.

osszeeskuves-amerika-ellen-04.jpeg

ROSWELL: NEW MEXICO – 2. évad 5. rész

  • Műfaj: sci-fi
  • Leírás: A második évadban Liz az elveszett szerelmét gyászolja. Az emlékek elől a munkába menekül, a tudományban keres vigasztalást földi, illetve földönkívüli módon, miközben Rosa Kyle-hoz fordul, hogy segítsen neki megtalálni a helyét 2019 ismeretlen világában. Fájdalmában Isobel veszélyes önvédelmi módszereket fedez fel, miközben Michael néhány régi rossz szokást vesz fel, veszélyeztetve ezzel a Mariával és Alex-szel való kapcsolatát. Egy látszólagos „idegen” emberrablás új titkokat hoz felszínre.
  • Főszerepben: Jeanine Mason, Heather Hemmens, Nathan Parsons

roswell.jpg

BEZZEGSZÜLŐK (BREEDERS) – 1. évad 8. rész

  • Műfaj: vígjáték
  • Leírás: A vígjátéksorozat a szülői lét paradoxonjára épül, amit a legtöbb szülő jól ismer, de sosem vallaná be: szívesen meghalna a gyermekeiért, de gyakran meg is akarja ölni őket. A nyílt és őszinte szériában Martin Freeman alakítja Pault, aki rájön, közel sem az az ember, mint akinek képzelte magát. A feleségével, Allyvel teljes munkaidőben bűvészkednek, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka, az öregedő szülők, a jelzálogkölcsönök, a zilált kapcsolatuk rendezése és a gyerekeik nevelése között.
  • Főszerepben: Martin Freeman, Jayda Eyles

Filmek

A húsvéti filmözön után újabb klasszikusokkal bővül az HBO GO műsortára. Lássuk a mai premiereket.

ÜVÖLTŐ SZELEK (EMILY BRONTE'S WUTHERING HEIGHTS, 1992)

  • Műfaj: dráma / romantikus
  • Rendezte: Peter Kosminsky
  • Szereplők: Juliette Binoche, Janet Mcteer, Jeremy Northam, Sophie Ward, Ralph Fiennes, Simon Shepherd
  • Leírás: Mr. Earnshaw a skót felföld lápos vidékén egy gyermeket talál. Megesik a szíve az elhagyott fiún, és hazaviszi a házába. Heathcliff a lányával, Cathy-vel és fiával Hindley-vel együtt nő fel. Az évek múltával Heathcliff beleszeret Cathybe. Hindley mindenáron tönkre akarja tenni a fogadott gyereket, mert úgy érzi, hogy apjuk szinte kizárólag csak vele foglalkozik. Amikor Mr. Earnshaw meghal, Hindley lesz a család a család feje, és az istállóba száműzi Heathcliffet. Később Cathy is elhagyja a házat, feleségül megy a szomszédos birtokos fiához. Heathcliff bosszút tervez. Emily Brontë regényéből.

NÉMÓ NYOMÁBAN (FINDING NEMO, 2003)

  • Műfaj: animáció
  • Leírás: A Nagy Korallzátony környékén az élet tele van veszéllyel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, és erre tanítja egyetlen fiát is. Ám az ifjú Némó tele van kalandvággyal. Amikor eljön az idő, és iskolába kell mennie, Pizsi idegesen kíséri őt, szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és egy váratlanul feltűnő búvár hirtelen elragadja. Az aggódó apa fia keresésére indul a barátaival.

nemo-nyomaban-mesekep-meseonline.jpg