hétvégi fantasy-áradat után visszatér rendes kerékvágásba az HBO GO műsora. Új sorozatepizód ma nem érkezik, viszont két kultfilm is debütál. A streamingszolgáltató teljes április műsorajánlóját itt találjátok: indulnak sorozatok, érkeznek új évadokkultfilmek és ikonikus Tarantino művek.

hbogo.jpg

CHICAGO (2002)

  • Műfaj: vígjáték / musical
  • Rendező: Rob Marshall
  • Szereplők: Christine Baranski, Richard Gere, Taye Diggs, Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Colm Feore, Queen Latifah, Lucy Liu, John C. Reilly, Chita Rivera, Dominic West
  • Leírás: Régi, klasszikus musical a Chicago, amely kiállta az idő próbáját. John Kander és Fred Ebb zenés játékát 1975-ben mutatták be a Broadwayn. A téma enyhén szólva is bizarr, a szerzők egy törvényszéki tudósító darabját vitték színre, hősei rács mögött ülő, férjgyilkos asszonyok. Nem kis bátorságra vall, hogy a műfaj hagyományaival ellentétben ebben a musicalban egyetlen rokonszenves figura sincs. A drámai cselekmény ellenére azonban a Chicago szellemes és ironikus musical az igazságszolgáltatás korrumpálhatóságáról, a média manipulációiról, a legfrissebb szenzációkra kiéhezett publikumról. A történet egy chicagói női börtönben játszódik, de játszódhatna akár napjainkban is.

csikago.jpg

A 22-ES CSAPDÁJA (CATCH 22, 1970) – utoljára az HBO GO-n

  • Műfaj: vígjáték / szatíra
  • Rendezte: Mike Nichols
  • Szereplők: Alan Arkin, Martin Balsam, Richard Benjamin, Art Garfunkel, Jack Gilford
  • Leírás: Yossarian kapitány egy földközi-tengeri támaszponton szolgál 1944-ben. A nagy veszteségek miatt a pilóták félelemben élnek, rettegnek az újabb bevetésektől. Így van ezzel Yossarian is, aki látta a barátait meghalni, és semmi kedve a sorsukra jutni. Ám a légierőtől nem olyan könnyű lelépni, különösen, hogy a népszerűséget hajhászó Cathcart ezredes folyamatosan növeli a bevetések számát. Yossariannak minden találékonyságára szüksége van, hogy kikerülje a 22-csapdáját. Joseph Heller regényéből.

a-22-es-csapdaja-1.jpg

Itt láthatjátok