• A vágyak szigete c. horrorban emberek érkeznek egy titokzatos szigetre, ahol valóra válnak leghőbb álmaik
  • A Sonic, a sündisznóról írt kritikánkat itt olvashatjátok
  • Bemutatják
    • a Közel a horizonthoz című romantikus bestsellert adaptáló német filmet
    • az Ailo utazása című, egy lappföldi rénszarvas kalandjait bemutató családi mesét
    • a Tékasztorik 2-őt
    • a Boldogságvirág című sci-fit
    • egy Ray Manzarek (The Doors) koncert-dokumentumfilmet

Eljött február második premiernapja. A legkülönbözőbb műfajú filmek érkeznek ma a hazai mozikba, így mindenki megtalálhatja a neki kedves alkotást.

A vágyak szigete

Ma debütál az 1977-1984 között futott amerikai fantasy-vígjáték sorozatot újragondoló, azt horror köntösbe öltöztető A vágyak szigete. A történet szerint emberek érkeznek egy titokzatos szigetre, ahol valóra válnak álmaik, ám ezek megvalósulása végül számtalan problémához is vezet. Hőseink kihívása az, hogy hogy reagálnak a felemás helyzetre.

A horrorspecialista Blumhouse stúdió a Felelsz vagy merszet is jegyző Jeff Wadlow-t bízta meg a rendezéssel, a főszereplőket pedig Lucy Hale (Felelsz vagy mersz; Hazug csajok társasága), Maggie Q (Die Hard 4.0) és Michael Peña (A Hangya) alakítják.

fantasy-island-trailerre.jpg

Sonic, a sündisznó

Végre mozikba kerül az újradizájnolt Sonic, a sündisznó is. A történet szerint a világ leggyorsabb sündisznója és új legjobb barátja, Tom (James Marsden) felkerekednek, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi géniusz Dr. Robotnikot (Jim Carrey). Drag kritikáját itt olvashatjátok.

sonicintljcarreyforwardrundgtl1shtuk-920x584.jpg

Közel a horizonthoz

Mától látható a Jessica Koch igaz történet alapján íródott bestselleréből készült német adaptáció. Az 1999-ben játszódó film hősei egy pedáns lány és egy álomszerű modell fiú, akiknek a kapcsolata nem teljesedhet ki, mivel utóbbi súlyos beteg.

mv5bnzcynzjlztmtmdmzyy00yzhlltg4yzktyta5owmzytk0njbkxkeyxkfqcgdeqxvynzexmjg3mtav1sy1000cr0015021000al.jpg

Ailo – Egy kis rénszarvas nagy utazása utazása

Ailo utazása címen érkezik egy lappföldi rénszarvas kalandjait bemutató családi mese. Az apró állat első évét láthatjuk, hogy hogyan tanul meg életben maradni a sarkvidéki vadon egyszerre zord és gyönyörű, farkastörvények uralta világában.

Tékasztorik 2

Folytatódik a Tékasztorik című magyar alkotás. A második részben Viki szakít Ferivel, miután az megcsalja. Bezár a videótéka, így barátnői segítségével új munka után néz és blogolni kezd tékás kalandjairól, amikből egy film forgatókönyvet szeretne írni.

A boldogságvirág

Ma debütál A boldogságvirág című sci-fi. Egy növénynemesítő cégnél épp egy nagyon különleges virágon kísérleteznek, ami megfelelő gondoskodás hatására boldoggá teszi környezetét. A szabályokat megszegve hősünk hazavisz egy példányt és fiának ajándékozza, ám ekkor még nem sejti, hogy a növény illatának rejtélyes mellékhatásai is lehetnek.

The Doors: Break On Thru – Ray Manzarek emlékére

Bemutatnak egy díjnyertes koncert-dokumentumfilmet, amely a The Doors még élő tagjai, John Densmore és Robby Krieger által szervezett 2016-os Los Angeles-i Ray Manzarek-emlékkoncert felvételeit, a zenekartagok, pályatársak visszaemlékezéseit és ritka archív felvételeket, ill. korabeli interjúkat felvonultatva tiszteleg a The Doors 2013-ban elhunyt legendás billentyűse előtt.