Itt vannak augusztus hónap második hetének igencsak izgalmasnak ígérkező mozis premierjei. 

Álomépítők

Műfaj: animációs
Rendező: Tonni Zinck, Kim Hagen Jensen
Főszereplő: 
Rasmus Botoft, Martin Buch, Ditte Hansen, Mia Lerdam
Leírás: Minna élete a feje tetejére áll, amikor édasapja új menyasszonya és annak lánya beköltözik hozzájuk. A vele egykorú Jenny kiállhatatlan és Minna minden erőfeszítése ellenére sem tud közelebb kerülni utálatos mostohatestvéréhez. Egy éjszaka aztán a kislány felfedez egy varázslatos világot, ahol hatalmas színpadokon készülnek az álmaink, szorgos kis álommunkások segítségével. Mikor rájön, hogyan tudja befolyásolni az embereket az álomépítők segítségével, igyekszik Jenny álmaiba is beférkőzni, hogy végre igazi család lehessen belőlük.

Eredet (10. évforduló)

Műfaj: sci-fi, thriller
Rendező: Christopher Nolan
Főszereplő: 
Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy, Ellen Page
Leírás: Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) az ipari kémkedés legzseniálisabb bűnözője, aki mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata az álomfázisba jut, ő belopózik az elméjükbe, és hozzáfér a legtitkosabb információkhoz is. Saito (Ken Watanabe) visszautasíthatatlan és életveszélyes ajánlattal keresi fel. Egy gondolatot kell elültetnie a haldokló milliárdos, Maurice Fisher (Pete Postlethwaite) tudatalattijába úgy, hogy a célszemély halálos védelmi rendszerrel felvértezett elméje ne kaphassa el. Legjobb emberét, Arthurt (Joseph Gordon-Lewitt) bízza meg a csapat összeállításával.

A díszvendég

Műfaj: dráma
Rendező: Atom Egoyan
Főszereplő: 
Laysla De Oliveira, Tamara Podemski, Tennille Read, Rossif Sutherland, David Thewlis, Luke Wilson
Leírás: Veronicát, a fiatal gimnáziumi zenetanárnőt szexuális zaklatásért ítélték letöltendő szabadságvesztésre. Apja, Jim biztos lánya ártatlanságában, és mindent megtesz, hogy szabadlábra helyezzék, de Veronica úgy érzi, régebben elkövetett bűnei miatt megérdemli büntetését. Nem hajlandó együttműködni apjával: úgy tűnik, a börtönben szeretne maradni. Küzdelmük során felbukkannak a múlt mélyen eltemetett titkai és démonai. Jim egyre elkeseredettebben és megszállottan harcol lánya igazáért, és feszültségét munkájában vezeti le: éttermek fogyasztóvédelmi ellenőrzése során fordul egyre vadabb eszközökhöz.

a-diszvendeg.jpg

A herceg utazása

Műfaj: animációs
Rendező: Jean-Francois Laguionie, Xavier Picard
Főszereplő: Patrick Bonnel, Marie-Madeleine Burguet, Frédéric Cerdal, Gabriel Le Doze
Leírás: Herceg, az idős majom elveszetten rohangál egy tengerparti zátonyon. A sérült állatra rátalál egy 12 éves éves kisfiú, Tom, és hazaviszi őt a szüleihez, a tudós házaspárhoz, akiket kitaszított a közösségük, mivel hisznek a párhuzamos majomcivilizációk létezésében. Herceg a fiú révén felfedez egy számára ismeretlen társadalmat, Tom szülei pedig úgy döntenek, hogy a majom segítségével fogják bebizonyítani elméletük helyességét...