• A Guerilla Games már egy éve dolgozik egy új játékon
  • Most új embereket toboroz
  • Állítólag a Horizon Zero Dawn folytatásáról van szó
  • Ami 2020 ünnepi időszakában, a PS5 megjelenésekor már a boltok polcain lehet
  • Viszont hivatalos bejelentés még nem történt

A PS4 váratlan sikerei között tarthatjuk számon az amszterdami Guerilla Games játékát, a Horizon Zero Dawnt. A korábban a Killzone-okkal ismertté vált csapat programját szkeptikusan vártuk, de azonnal beleszerettünk, amint a kezünk közé kaptuk. Főhősnője, Aloy nagy népszerűségre tett szert, a Horizon Zero Dawn pedig nemcsak anyagi és kritikai siker lett, de több díjat is bezsebelt, köztük a WGA íróknak járó díját, amit jövőre már nem osztanak ki a videojátékok íróinak.

Szóval nem lenne nagy meglepetés, ha a Guerilla Games egyszer csak bejelentené a folytatást. Sőt igen valószínű, hogy már dolgoznak is rajta. Korábban Janina Gavinkar szólta el magát, amiből kiderült, hogy a játékhoz kiadott Frozen Wilds DLC elkészítése után (ebben Tatai hangját adta) újra együtt dolgozik a fejlesztőkkel, most pedig az derült ki, hogy a csapat gőzerővel toboroz új embereket.

Egész pontosan 16 álláslehetőséget hirdetett meg, és ezek leírásából kiviláglik, hogy egy RPG elemekkel bíró, élő, nyitott világú projekthez keresnek munkatársakat. A Guerilla Games jelenlegi portfóliójában csak egyetlen játékra illik mindez, méghozzá a Horizon Zero Dawnra. Persze lehetséges, hogy egy teljesen új IP-n (is?) dolgoznak, de a Horizon 2 tűnik valószínűbbnek.

Egyrészt, a Sony korábban már kifejezte abbéli terveit, hogy Aloyt olyan zászlóvívőnek szánják, mint amilyen Nathan Drake lett az Uncharted-sorozatból vagy Sackboy LittleBigPlanetből, azaz lényegében PlayStation ikont akarnak belőle csinálni. Ehhez pedig bizony kell a folytatás. Ráadásul, a Horizon immár húzónév is, ami jól jöhet a PS5 megjelenésekor.

Vannak is már olyan feltételezések, hogy a Horizon 2 ott lesz a PS5 debütálásakor, ami 2020 ünnepi szezonjában történhet meg. Ebben is van ráció, hiszen jelenleg más húzónév nincs a láthatáron. Új Uncharted a legjobb tudomásunk szerint nem készül, a The Last of Us: Part 2 hónapokkal korábban jelenik meg, PS5 exkluzív cím egyáltalán nincs bejelentve, szóval igen jól festene egy Horizon Zero Dawn 2 az új konzol mellett – még úgy is, ha PS4-re is megjelenik.

A 2020-as megjelenés amúgy nem is irreális, mert a hírek szerint a Guerilla Games már egy éve dolgozik az új játékán, így elviekben bele is férne az időbe, ha jövő karácsony táján jelenne meg a folytatás.