• Az Automaton Games egy új multiplayer játékon dolgozik
  • A készülő programból nem maradhatott ki a 400 fős battle royale mód sem
  • Mindezt felhő alapú technológiával szeretnék elérni a britek

Az idei év egyik legsikeresebb játéka vitán felül a PlayerUnknown's Battlegrounds, ami egyik rekordot dönti meg a másik után. Ilyen hatalmas sikereknél pedig nem csoda, ha egyre többen döntenek úgy, hogy ők is akarnak egy szeletet a tortából. Nemrég az Epic Games jelentette be, hogy a Fortnite is battle royale móddal fog bővülni, most pedig a brit Automaton Games állt elő egy minden eddiginél ambiciózusabb kijelentéssel.

A 2015-ben alakult stúdió munkatársai jelenleg egy erősen multiplayerre koncentráló taktikai lövöldét fejlesztenek, melyben a terveik szerint rombolható környezet, ellenséges vadállatok és sérült játékosok által hagyott vérnyomok is szerepelni fognak, nem beszélve a fent említett battle royale módról.  Azt már így is tudni, hogy a fejlesztők nem szívbajosak, hiszen kijelentéseik alapján az utolsó emberig tartó öldöklésben négyszázan vehetnek majd részt egy 12x12 km-es térképen. Ahhoz, hogy egy ekkora terepet kezelni tudjanak, felhő alapú technológiát, név szerint a SpatialOS-t, terveznek felhasználni.

Hogy végül képesek lesznek-e megtörni a PlayerUnknown's Battlegrounds egyeduralmát, az egy jó kérdés, de szerencsére a válaszra nem kell sokat várnunk, az Automaton Games ugyanis 2018 tavaszára ígéri a játék első verziójának megjelenését.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!