• A Sony március elejétől újabb próbakört tart az számos hasznos funkcióval felszerelt friss PS4-es firmware tesztelésére
  • A teszten csak bizonyos számú felhasználó vehet részt, így nem árt sietni a jelentkezéssel
  • A béta során bármikor visszaállítható a régebbi rendszerszoftver, ha az új nem működne jól

A Sony legutóbb tavaly szeptemberben hirdetett bétatesztet a PS4 masinára készülő vadonatúj funkciókkal felvértezett rendszerszoftver működésének felmérésére, ám a mérnökök szeretnék újfent „élesben” is próbára tenni az első visszajelzések alapján módosított firmware-t, így március elején újabb próbakör veszi kezdetét.

A teszt limitált létszámú, vagyis a jelentkezők közül nem mindenki férhet majd hozzá a titokzatos új szoftverhez, mely a Sony szerint számtalan új funkciót aktivál majd a konzolokon, ám hogy pontosan mik ezek, arról nem hajlandó nyilatkozni a japán vállalt, azt csak a bétán résztvevők tapasztalhatják meg. A tesztre ide kattintva lehet jelentkezni.

ps4firmware.jpg

Aki a szerencsés kiválasztottak közé kerül, az hamarosan kap egy e-mailt, amiben részletes leírást talál majd, hogy miként kell letölteni és telepíteni a friss firmware-t. Ezzel egyébként a teszt résztvevői nem kockáztatnak semmit, ugyanis gond nélkül bármikor visszatelepíthető a korábbi jól üzemelő rendszerszoftver, ha az új problémát okozna a masina működésében.

A felhasználók az észrevételeiket és a javaslataikat a PlayStation fórumára bejelentkezve írhatják meg, amit a Sony szakemberi folyamatosan figyelnek majd, és igyekeznek minden szükséges változást implementálni a firmware-be, hogy az a lehető legjobban működjön megjelenésekor. Utóbbiról egyelőre nincs pontos információ, ám a Sony ígérete szerint hamarosan újabb részletekkel jelentkezi, mind a béta, mind az új funkciókkal bíró rendszerfrissítés ügyében.