A Mass Effect 3 eredeti, Extended Cut nélküli változatában komoly problémát jelentett az, hogy abban az esetben, ha a játékosok nem segítették a galaxis minden fontosabb népéből toborzott sereg növelését a többjátékos mód intenzív használatával, akkor nem nagyon tudták elérni a leginkább ideális befejezéseket. Nos, a Mass Effect: Andromédában nem érik majd hasonló szankciók a multiplayert kerülő magányos farkasokat.

A Mass Effect: Andromeda kooperációs többjátékos opciója kapcsolódni fog a kampányhoz, de nem fogja eltúlzott, vagy káros módon befolyásolni azt. Ezen játékmód játszásáért tapasztalati pontokat és tárgyakat is szerezhetünk, ezeket a kampányban is használhatjuk majd. Ezekről a jutalmakról viszont senki sem fog lemaradni, mivel ha inkább nem személyesen, a többjátékos módot játszva teljesítenének a küldetéseket, akkor egy közvetett megoldással is élhetünk.

Egy úgynevezett Strike Teamet is kiküldhetünk a missziók teljesítésére, így a kisujjunkat sem kell majd mozdítanunk a jutalmakért, ha nem szeretnénk más játékosokkal együttműködve letudni a feladatokat. A Strike Team a többjátékos megmérettetések során, valamint bizonyos egyjátékos küldetéseken is bevethető lesz. Az ugráltatható kis csapatunk szintet is tud majd lépni, így biztosabbá téve a rájuk bízott küldetés sikeres teljesítését.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!