• Rendezője még (már megint) nincs az Uncharted-filmnek
  • De a forgatás márciusban elindul
  • Ezt Tom Holland erősítette meg

Az Uncharted-filmhez a Sony az elmúlt tíz évben nem kevesebb, mint hat rendezőt igazolt le, de eddig egyik sem maradt a fedélzeten. A sort David O. Russell kezdte, őt követte Neil Burger, Seth Gordon, Shawn Levy, Dan Trachtenberg és Travis Knight. A januári hírek szerint a Sony jelenleg a Venomot is dirigáló Ruben Fleischert szemelte ki, de, hogy sikerült-e megnyerni a projektnek, az egyelőre jó kérdés.

Az viszont már biztos, hogy nagyjából négy hét múlva, azaz márciusban indul a forgatás, ezt a Nathan Drake-et alakító Tom Holland árulta el az amerikai IGN-nek. A fiatal színész szerint a kaszkadőrcsapat már tervezi az akciójeleneteket, amiknek egy részét Berlinben készítik, de ő és a Sully-t alakító Mark Wahlberg a világ több pontján is forgatnak majd.

Holland azt is elmondta, hogy sokat merítettek az Uncharted 4: A Thief’s Endből, de a film maga nem lesz adaptáció, eredeti történetet mutatnak be, ami Drake a játékokban nem sokszor látott fiatal korába fog betekintést nyújtani.

Holland emellett elárulta, hogyan csöppent bele ebbe az egészbe. Elmondása szerint leültek a Sony Pictures fejével, Tom Rothmannel beszélgetni a videojátékokról, csak úgy mindennaposan, és szóba került az Uncharted is. Erre Rothman megkérdezte tőle, hogy miért nem játssza el ő Drake-et a filmben. Hollandot nem kellett győzködni, mert bármit megadott volna a szerepért.

Hogy hogyan lesz rendező nélkül Uncharted filmforgatás, az jó kérdés, bár, ha a Sony kitűzte a kezdést, az azt feltételezi, hogy találtak új direktort, akivel közel a megegyezés, és akiről feltételezik, hogy a fedélzeten is marad a csapó lecsapódásáig. Vagy nem…