A játszma, a Jurassic World: Világuralom és a Főzőtanfolyam (újra)kezdőknek triója után újabb filmek kerülnek a hazai filmszínházakba. Szűkös, de a közönség figyelmétől övezett premiercsokor érkezik.

A KELTETÉS

  • Műfaj: horror / thriller
  • Történet: Egy szigorú szülői elvárások alatt roskadozó tornász lány, aki saját kedvtelésére, titokban ápol szobájában egy különleges tojást. Miután kikel a fióka, súlyos veszély árnya ereszkedik a ház lakóira.

LIGHTYEAR

  • Műfaj: sci-fi / animációs
  • Történet: Hősünk hiperugrását követően elveszíti a Csillag Kommandót és egy Marsra emlékeztető idegen bolygóra téved, aminek emberi lakosságát gonosz robotok fenyegetik. Buzz és robotmacskája mielőbb szeretne hazajutni, ám előtte segítenek újdonsült társaiknak.

FEKETE TELEFON

  • Sok moziban premier előtti vetítéseket tartanak ma. Országosan jövő csütörtökön debütál Scott Derrickson (Doctor Strange, Sinister) horrorfilmje. A kissé félénk, de okos Finney-t elrabolja egy maszkos gonosztevő és bezárja a pincéjébe. A kamasz fiú azonban nem marad magára: míg húga megálmodja, hol keressék őt, a pincében található telefonon keresztül a pszichopata férfi korábbi gyerekáldozatai segítik Finney-t. Kritikánkat itt olvashatjátok.

A dolog

  • Jövő hétfőn két budapesti moziban is vászonra kerül A dolog (The Thing). John Carpenter negyven éves horrorfilmjének Cinema MOM-ban és Pólus Moziban rendezett vetítéseire itt és itt válthattok jegyet. A történet során egy idegen, alakváltó létforma szabadul el egy antarktiszi kutatóállomáson, miután 100.000 évig feküdt eltemetve a jégtakaró alatt.

Ti melyik filmre váltotok jegyet hétvégén?