Habár az idei év tele van folytatásokkal, azért akad néhány vállalkozókedvű kiadó és fejlesztő, amely nem egy bejáratott címet, hanem valami egészen újat igyekszik nyújtani a játékosoknak. Ebbe a kategóriába tartozik az Alpha Protocol is, az Obsidian Games legújabb kémes RPG-je, amelyről most hat oldalon rántjuk le a leplet a PC Guru hasábjain.

Alpha Protocol JátékképekAlpha Protocol JátékképekAlpha Protocol Játékképek

Címlapsztorink mellett a bemutatók között megemlékezünk még a Civilization V-ről, a Test Drive Unlimited második részéről, a Crysis 2-ről, a Formula 1 2010-ről, és olvashattok egy-egy bétatesztet a 2010-es világbajnokság FIFA-s változatáról, illetve a hamarosan érkező autós őrületről, a Blurről.

Az idei tavasz egyértelműen a PC-s játékosoké, hiszen számos nagy cím érkezett meg a gépeinkre az elmúlt hónapban. Tesztjeink között górcső alá vettük a Command & Conquer befejező részét, az Anno 1404 kiegészítőjét, a Venice-t, itt a Supreme Commander 2, akad egy kis kalandjáték is a Ghost Pirates of Vooju Island személyében, torpedómániásoknak már elérhető a Silent Hunter 5, végre megérkezett az Assassin's Creed második része, és még egy jópofa autóversenyünk is akad a Sonic & Sega Allstarts Racing személyében. S ha pedig ez még mindig nem lenne elég, akkor leteszteltük még a Warhammer 40K: Dawn of War 2 -- Chaos Rising kiegészítőt, sőt, az új orosz csoda, a Metro 2033 is helyet kapott a lapunkban. Összesen tehát tizenöt PC-s teszt és bemutató várja a játékra éhes olvasókat.

Command & Conquer 4 JátékképekSilent Hunter V JátékképekAssassin's Creed 2 Játékképek

Konzolfronton a tavasz két nagyágyúját, a Final Fantasy XIII-at és a God of War III-at nyúztuk végig, de kipróbáltuk az új Nintendo kézi konzolt, a DSi XL-t is. PC Guru Extra cikkeink között pedig olyan témákat boncolgatunk, hogy mi lesz a jövőben a játékokat forgalmazó boltokkal, utánanéztünk a legjobb hazai modoknak és ingyenes játékoknak, illetve egy nagyon súlyos teszt keretében nyomon követtünk egy WoW játékost, aki harminc napos elvonókúrát hajtott végre.

Hardvertéren az nVidia Geforce GTX 470-ről és 480-ról olvashattok, utánanéztünk az USB 3.0-nak, teszteltük az Ati Radeon HD5830-at (VGA) és az MAD 890GX-et (alaplap), továbbá az Intel Core i7 980-X Extreme Editiont (CPU). Ha pedig igazán el akartok merülni a PC-tekben, akkor egy hosszú összeállítást találhattok a BIOS-ról és annak minden titkáról.

Videotesztjeink között megtaláljátok a BF: BC2-t, a Supreme Commander 2-t, Final Fantasy XIII, Starcraft 2 bétát, és a STALKER: Call of Pripyatot. Teljes játékunk a Serious Sam HD: The First Encounter, amelyhez minden DVD korongon találtok egy egyedi kódot, így regisztrálhatjátok azt a Steam rendszerében. Mindenkinek jó olvasást és jó szórakozást kívánunk!