A Medal of Honor: Warfighter az EA atombombája a 2012-es szezonra, hisz a 2010-es első rész a kiadó legnagyobb példányszámban értékesített játéka volt két évvel ezelőtt. Az, hogy a kritikusok gyakorlatilag darabokra szedték, nem sokat számított a virtuális patriotizmusban dagonyázó amerikai vásárlóknak, noha a Forbes elemzője, Doug Creutz szerint a rossz kritikai visszhang a Warifhternél bizony éreztetni fogja a hatását.

Bár eredetileg a Warfighterből 2,3 millió darabot szállítottak volna a boltokba az októberi megjelenéskor, ezt Creutz információi szerint lecsökkentették 1,4-re, mert a játék az E3-on nem kapott elég sajtót, és a vásárlók sem igazán indultak be az ősszel érkező shooterre.

"Ez az E3 óta eltelt idő alacsony teljesítményének tudható be, az Amazon listáján a játék háttérbe szorult a sok, azonos időben érkező program miatt. A játékosokat valószínűleg elbizonytalanította a 2010-es Medal of Honor szegényes minősége."


Az EA nem reagált a negatív előrejelzésre, noha valószínű, hogy nem véletlenül döntöttek úgy, hogy a Medal of Honor: Warfightert a nemrég bejelentett Battlefield 4 bétakulcsával támogatják meg, illetve a technológiát is lecserélték, most már a BF3 motorja hajtja az FPS-t. Alant egy magyar feliratos videót láthattok a többjátékos módról.