• 2023. július 21-én debütál Nolan atombomba fejlesztését és Oppenheimer életét bemutató filmje
  • A rendező elárulta, hogy digitális effektek nélkül reprodukálták a tesztrobbantások képeit
  • Ha kellett, új-mexikói fennsíkon, zord időjárási körülmények között forgattak

Christopher Nolan (MementoEredetCsillagok között) a klasszikus moziélmény iránti elkötelezettségéről ismert alkotó. Ennek jegyében igyekszik hagyományosan filmre forgatni műveit, a CGI-t úgymond láthatatlan módon használja, illetve 2020-ban kiállt a streaming felületen folyó párhuzamos premierekkel szemben a kizárólagos mozibemutatók ügye mellett. Utóbbi a Warnerrel való szakításához vezetett, a szerző immár a Universal berkeiben dolgozik Oppenheimer című új filmjén.

A 2023. július 21-én debütáló opusz az atombomba fejlesztését végző Manhattan Project és annak vezető tudósa, J. Robert Oppenheimer életét mutatja be. A Total Film révén néhány forgatási és jelenetkép erejéig beleshettünk a produkció kulisszái mögé, illetve a magazin Nolant is megszólaltatta. A rendező friss nyilatkozatában ismét fent ecsetelt elhivatottságát bizonyította, amikor a robbantások digitális effekteket nélkülöző reprodukálásáról beszélt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Total Film)

Digitális effektek nélkül

Külön kitért a Nagaszakit ért támadás előtt végzett amerikai tesztrobbantás megidézésére, amit a valóságban az USA egy új-mexikói sivatagban hajtott végre. „A Trinity teszt számítógépes grafika nélkül történő megjelenítése hatalmas kihívás volt” – idézte fel a munkálatokat, majd kreatív és szívós stábját méltatta.

„Andrew Jackson, vizuális effektekért felelős társam, aki már a munkálatok kezdete óta velem dolgozik, kereste a módját, hogyan tudnánk a film képi elemeit a gyakorlatban megvalósítani. Kezdve a kvantumdinamikától és a kvantumfizikától, egészen a Trinity teszt újraalkotásáig. A csapatommal Új-Mexikóban felmentünk egy Los Alamos-i fennsíkra, a film kívánalmainak megfelelő szélsőséges, zord időjárási körülmények között. Hatalmas gyakorlati kihívásokkal néztünk szembe.”

mv5bmgm4mdvimgqtyjfmmi00ndhilthhn2mtytqxmmu4zgm3ndawxkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynqv1.jpg
(A korábban közzétett fotó a főszereplőről. Forrás: IMDB)

Új előzetes érkezik

Az Avatar 2 premiervetítései előtt egyébként új betekintő előzetest kap majd a film, ami tovább csigázhatja a rajongókat. Az atombomba kísérleteket utóbb megbánó Oppenheimer és kommunista elkötelezettségű felesége, Kitty szerepében Cillian Murphy és Emily Blunt párosát láthatjuk. A további főbb szerepelőket Matt Damon, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Gary Oldman, Kenneth Branagh, Rami Malek, Jack Quaid és Casey Affleck alakítják. Ti várjátok már a júliusi bemutatót?