Legalábbis Michael Pachter, a Wedbush Morgan világhírű elemzője így vélekedik. Pacther a GameTrailers.com-nak adott interjújában jövendölte meg, hogy idén mindkét next-gen gép, tehát a PS4 és az Xbox One is rendesen fogy majd, de utóbbinak túl magas az ára, így valószínűleg 25 százalékkal alulmarad a Sony masinájával szemben.

A kulcsprobléma Pachter szerint a Kinect periféria, ami egyelőre kötelező kelléke minden Xbox One-nak. A baj csupán annyi, hogy a mozgásérzékelős kamerakütyüt alig használja valami, és ezért a játékosok nem érzik jogosnak a 100 dolláros felárat a PS4-gyel szemben. Hogy mi a megoldás? Természetesen az árcsökkentés: 1-2 éven belül a Microsoft ugyanannyiért adja majd az Xbox One-t, mint a Sony a PS4-et, onnantól pedig csak a szoftver és a vasak élettartama fog számítani.

Hogy Pacthernek igaza lesz-e, elválik, azt azonban érdemes fejben tartani, hogy az elegáns ötvenes úr nem véletlenül lett olyan híres, hogy saját műsora legyen, és amikor történik valami a játékvilágban, minden valamirevaló újságíró az ő véleményét kérje ki.

Michael Pachter