A Kingdoms of Amalur: Reckoning tipikus példája az elfeledett gyöngyszemnek. Szórakoztató volt, remekül megalkotott világgal és nagyszerű hangulattal. Nem csoda, az egykori baseball-játékos, Curt Schilling a saját vagyonát és Rhode Island kormányzatának 75 millióját beleölve olyan embereket állított csatasorba, mint az író R. A. Salvatore, Todd McFarlane és az Elder Scrolls-veterán Ken Rolston.

A játék végül mégis feledésbe merült, részben valószínűleg azért, mert nem tudott kiemelkedni az olyan, vele egyazon évben megjelent játékok sorából, mint a Dishonored, a Borderlands 2, az Assassin’s Creed 3, a Far Cry 3 vagy éppen a Mass Effect 3. Utóbbival amúgy marketingkapcsolatban volt, a Mass Effect-ben helyet kapott egy Amalur páncél, míg az Amalurban egy N7-es páncél került be.

Sok játéknak itt véget is ért volna a története, de nem a Kingdoms of Amalur: Reckoning-nak. A bukás után az EA kihátrált a játék mögül, a fejlesztőcsapat, a 38 Studios pedig csődbe ment – hiszen Rhode Island-nek is vissza kellett fizetni a pénzt. Ám 2018-ban a THQ Nordic megvásárolta a jogokat és 2020-ban előálltak a Re-Recloning-al, amely az eredeti játék felújított változata lett.

Ez az a játék, amit ebben a hónapban a PS Plus előfizetők ingyen megkapnak. Ha pedig beleveted magad, akkor egy részletesen kidolgozott, hatalmas világba csöppensz bele, ahol éppen halhatatlan teremtmények vívnak háborút a halandókkal egy új isten nevében. Mi egy, az Amalurt mozgató Sorssal is kibabráló, feltámadt embert alakíthatunk. Bár a sztori nem túl erős, és a helyszínek is eléggé önismétlőek és fakók, szerencsére mindezt kompenzálja a játékmenet.

A Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning ugyanis egy ízig-vérig szerepjáték, teljesen hagyományos karakterfejlesztéssel, és egy mind a mai napig modern, pörgős, hack ‘n’ slash-szerű harcrendszerrel. Ráadásul nem is rövid, ugyanis a remasterelt változatban benne van az összes létező kisebb és nagyobb DLC, így több mint 30 órányi elfoglaltságot biztosíthat azoknak, akik lecsapnak rá.

A Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning december 7-ig adhatják hozzá könyvtárukhoz a PS Plusz előfizetők.