Augusztusban sem maradnak ingyenes szórakozás nélkül a PS Plus előfizetői: ebben a hónapban a WipEout Omega Collection, illetve a Sniper Elite 4 lett a két ajándék cím. Most utóbbiról olvashattok egy rövid ajánlót.

A Sniper Elite sem mai sorozat, az első részét még 2005-ben készítette el a Rebellion, ami azóta is buzgón gyártja az újabb és újabb részeket. A PS Plus előfizetők számára most ingyen bezsákolható Sniper Elite 4 nem is olyan hűde régen, 2017-ben jelent meg, és bár nem hozott sok újdonságot a kissé megfáradt szériába, jobban sikerült, mint a harmadik rész, sőt személy szerint kifejezetten élvezetes darabnak tartom, már ha az ember nem ül le elé nagy elvárásokkal.

A Sniper Elite 4 a második világháborúban játszódik, és újfent Karl Fairburne OSS ügynök bőrébe bújhatunk bele, aki mesterlövész puskával (is) felszerelve Afrikából (itt játszódott a harmadik rész) átugrik Európába, méghozzá az olasz csizmára. Itt kell megállítania a nácik új szupertitkos szuperfegyverének kifejlesztését úgy, hogy szépen lelövöldözik mindenkit, aki részt vesz a projektben.

A sztori tehát nevetséges, ahogy azt egy ideje megszokhattuk a Sniper Elite szériától, de nem is a történet miatt érdemes leülni a negyedik rész elé, hanem a sunnyogás, a mesterlövészkedés és a gyönyörű pályák miatt.

A Sniper Elite 4 bár még 2017-ben sem indulhatott volna a legszebb játék címért, egyáltalán nem ronda, az Olaszország különböző tájait felelevenítő térképek pedig igen hangulatosak. Kifejezetten kellemes a partokon, erdőkben, kis falvakban sunnyogni, majd felmászni egy magasabb pontra (dombra, háztetőre vagy toronyba) és onnan osztani az X-ray-jel megtámogatott halált.

A hatalmas térképen szétszórt fő- és mellékküldetések teljesítéséhez szabad kezet kapunk. Elintézhetünk minden német katonát a pályán, vagy sunnyogva elkerülhetjük az összest, hogy csak a fő célpontokat iktassuk ki távolról, vagy ha úgy hozza a kedvünk, közelről a hátukba állított késsel vagy különféle robbanékony csapdákkal. Mindeközben mindenféle dokumentumot gyűjtögethetünk az épületek és sátrak átvizsgálása közben.

Egy szó, mint száz, a Sniper Elite 4 jó szórakozást nyújthat a szürke hétköznapokra, főleg, ha szereted a második világháborús miliőt, a szabad kezet biztosító játékmenetet és a mesterlövészkedést.