• 2022. október 7-én debütál az Irány a Pókverzum 2
  • Joaquim Dos Santos, Kemp Powers és Justin K. Thompson rendezik a filmet
  • Előbbieknek ez lesz a rendezői debütálása
  • Thompson írta a One Night in Miami és a Lelki ismeretek idei Oscar-jelöltek forgatókönyvét

Magyarországon valamiért nem vert nagy hullámokat, nemzetközileg viszont hatalmas sikert aratott 2018-ban az Irány a Pókverzum. A minden idők legjobb képregényfilmjének titulált animációs produkciót a Bob Persichetti-Peter Ramsey-Rodney Rothman hármas rendezte, most pedig új triót találtak Joaquim Dos Santos, Kemp Powers és Justin K. Thompson személyében.

Powers nagy reményekkel várja az Oscar díjátadót, ugyanis aranyszobrocskára jelölték két munkáját, a One Night in Miami forgatókönyvét, ill. a Lelki ismeretek című Pixar filmet is. Dos Santos és Thompson viszont nagyjátékfilmes rendezői debütálásukra készülnek – előbbi eddig olyan animációs tévésorozatok készítésében vett részt, mint például a Korra legendája és az Avatar – Az utolsó léghajlító, míg utóbbi a Pókverzum és a Derült égből fasírt animátoraként dolgozott.

screenshot20181002at91848am1532189263png.jpeg

A forgatókönyvet Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája), ill. az első epizód és A Lego-kaland szkriptjét is jegyző Phil Lord-Christopher Miller páros írja. A tervek szerint 2022. október 7-én debütál az Irány a Pókverzum 2, amiben folytatódik Miles Morales és Gwen Stacey története.