Mint arról az év elején beszámoltunk, a játékot fejlesztő Ascaron áprilisban kénytelen volt bezárni kapuit, illetve elfogadni a német Kalypso felvásárlási ajánlatát. A Sacred 2 forgalmazási joga a Koch Media birtokába került, ami sajnos a mi szempontunkból szerencsétlen helyzetet eredményezett.

A "bukott angyal" nyelvi szövegeinek integrálását annak idején az Ascaron saját szakemberei végezték, és hasonló lett volna az eljárás az expanzióval is, a stúdióbezárás azonban új helyzetet teremtett: a Koch úgy határozott, hogy csak a "fontosabb" nyelvek lokalizált verzióit készíti el, és ebben nincs benne a magyar. Ez viszont szerencsétlen helyzetet teremtett: az angol nyelvű kiegészítő nem kompatibilis a magyar alapjátékkal, fel se lehet rá telepíteni, eredeti, angol verzió azonban hazánkban nem került forgalomba.

A hazai forgalmazó seven m mindent elkövet, hogy valami megoldást találjon a problémára. A legkézenfekvőbb megoldás a Gold verzió piacra dobása lenne, amely tartalmazza az alapot és a kiegészítőt is, ennek a fogyasztói ára azonban meghaladná a magyar nyelvű alapjáték bolti árát, ami érthető módon nem fair azokkal szemben, akik már korábban beszerezték a hazai verziót. A megoldást az időfaktor jelenti: a Koch Mediával történő egyeztetés után úgy tűnik, hogy 2010 első negyedévében már megfelelő áron kerülhet a boltokba a Sacred 2 Gold angol verziója. A türelem tehát ezúttal jeget és vért terem...