A Spec Ops: The Line megmutatta, hogy a játékok képesek úgy elmesélni egy történetet, ahogy egyetlen másik médium sem. Az érzelmi azonosulást a főhőssel az garantálta, hogy nem csak meghallgattuk a történetét, hanem mi irányítottuk őt. Így átélhettük azt, amit tesz, ez pedig nagyban növelheti az érzelmi töltet értékét, ha egy ehhez illő, igazán jó sztorit mesélnek el az adott játékkal. A Spec Ops: The Line pedig szerintem zseniális volt.

A Star Wars: Battlefront 2-ben az elődjével ellentétben egyjátékos kampány is lesz, aminek történetétért a Spec Ops: The Line vezető írója, Walt Williams felel. Így már is érdekesebbnek tűnik, hogy lesz egyjátékos mód. Nem kizárt, hogy a Inferno Squadron története így olyan személyes, megható és jól megírt lesz, mint például az egyik örök kedvencem, a Star Wars: Republic Commando sztorija. Persze könnyen lehet, hogy túl is fogja szárnyalni azt.

A Battlefront történetéből sokat ki lehet hozni. Az egyjátékos kampány A Jedi visszatér vége és Az ébredő Erő között foglal helyet. A kampány során főként Iden Versiót irányíthatjuk, aki a Birodalom egyik elit különleges alakulatának, az Inferno Squadronnak a vezetője. Iden és csapata nem gonosztevőként kerül bemutatásra, hanem inkább a hősiességük kerül előtérbe, akiket a császár halála okozta bosszúvágy motivál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!