Az egykor szebb időket is megélt THQ-ra mostanában rájár a rúd, de azt nem lehet mondani, hogy a vezetőség nem tesz meg mindent azért, hogy a cég talpon maradjon. Az új vezérigazgató, Brian Farrell irányítása alatt a vállalat nemrégiben struktúrát váltott, játékokat kaszált el és stúdiókat zárt be, mindez pedig meg is látszik a negyedéves adatokon, melyek ugyan nem kiválóak, de lehetnének rosszabbak is.

Az elmúlt három hónapban a THQ 107 millió dollár bevételt könyvelt el, a levonások után pedig a végső összeg mínusz 21 millió lett. Tavaly ugyanebben a periódusban 146 milliót szedtek össze, s végül 97 millió vesztettek.

A negyedév legnépszerűbb játéka a Darksiders II volt, ám ezzel nem volt teljesen megelégedve a kiadó, hiszen csak 1,4 millió példányban fogyott. Sokkal jobban teljesített a Saints Row: The Third, melyből már ötmillió talált gazdára, illetve a digitális szegmens is jól szerepelt, hiszen a teljes bevételből 19 milliót tett ki, a tavalyi számokhoz képest pedig 34 százalékkal növekedett ez a szegmens.

A nem túl jó eredmények után a THQ egy befektetői céggel tárgyalásokba kezdett arról, hogy a következő negyedévben valahogyan pénzhez jussanak, így a továbbiakban nem fognak a pénzügyi helyzetükről beszélni, illetve visszavonták a 2013-as jóslataikat is. Továbbá a cég elhalasztotta három játékának megjelenését, arra hivatkozva, hogy csak az igazán jó programokkal lehet kaszálni. A három érintett játék a South Park: The Stick of Truth, mely a 2014-es gazdasági év első negyedében, tehát jövő év április-május-június környékén érkezik, illetve a Company of Heroes 2 és a Metro: Last Light is késik, mégpedig 2013 márciusáig.