A Titanfall örökké Microsoft-exkluzív marad, azaz csak Xbox 360-ra, Xbox One-ra és Windows PC-re fog megjelenni, a PS3 és a PS4 kimarad az óriásrobotos buliból. Az ok: az EA valószínűleg megirigyelte az Activision sikereit a gépen (á la Call of Duty), és cég fejesei lepaktáltak a Microsofttal, hogy a gyártó minden lehetséges segítséget adjon meg a Respawnnak a fejlesztés alatt, illetve ha már így belejött a jófejségbe, csapjon hatalmas felhajtást a játék körül. A dolog bejött, a Titanfall már most az Xbox One egyik legjobban várt címe -- ám időközben a PS4 nagyon durván előretört, megkérdőjelezve az exkluzivitási szerződés ésszerűségét.

Legalábbis ez tűnik ki abból a befektetői értekezleten elhangzott beszédből, amit a SeekingAlpha szerint Blake Jorgensen EA-képviselő tartott a minap. Jorgensen elmondta: biztos benne, hogy lesznek még Titanfall-játékok, amik már multiplatform megjelenést kaphatnak -- magyarán a Titanfall 2 PS4-re is kijöhet. Hozzátette: egyelőre szeretnének az első részre koncentrálni, ami az Xbox One legnagyobb dobásának ígérkezik az EA részéről.

Az, hogy a Titanfall egy nap franchise-zá érik, gondolom, senkit sem lep meg -- az ekkora szuperprodukciókat ma már csak azért találják ki a kiadók, hogy minél többet tejeltessék őket, amit mi addig nem bánunk, amíg a folytatások nem csak egymást majmoló, unalmas termékek, hanem innovatív alkotások, amik tovább tökéletesítik a régi recepet. A Respawn egyébként korábban már jelezte, hogy nem fordulnak el a PS4-től, csak a Titanfall élvez exkluzivitást a Microsoft masinái felé.