• Előzetesei alapján nem tipikus szuperhősfilm lesz a július 7-én debütáló Thor 4
  • Főszerepben Chris és Luke Hemsworth, Natalie Portman, Sam Neill, Tessa Thompson, Matt Damon
  • Feltűnik Melissa McCarthy, Chris Pratt, Christian Bale, Karen Gillan és Russell Crowe is a filmben

Még Thor sem mehet akármikor szabadságra. Noha az asgardiak vezetője félredobja a szuperhős jelmezt és spirituális elmélyülést keres, hamar feltűnik a színen a Christian Bale alakította gonosz Gorr. A Chris Hemsworth megformálta címszereplő szerencséjére a galaxis őrzői, illetve a – Tessa Thompson és Natalie Portman tolmácsolásában – visszatérő Jane Foster és a Valkűr segítségére sietnek. Mi több, előbbi „Mjölnirt ragad” és női Thorrá változik.

A Guns n Roses ikonikus dalával színezett előzetesből és a friss ajánlóból kitűnik, hogy Taika Waititi rendező (RagnarökJojo nyusziHétköznapi vámpírok) ismét a rá jellemző parodisztikus és trash humorhoz nyúl. Abban a tekintetben is rendhagyó Marvel opusszal van dolgunk, hogy a július 7-én debütáló Szerelem és mennydörgés a korábbi epizódokra jellemző fantasy elménnyel szolgál majd.

A Marvel szokásához híven impozáns csapatot igazolt a „főbb szerepekre.” Kiemelt szerepet kap a Jurassic World: Világuralomban jelenleg is látható Chris Pratt, vagyis Star-Lord, míg Karen Gillan Nebula, Russell Crowe Zeus, Dave Bautista Drax, Pom Klementieff pedig Mantis szerepében tündökölhet. Az angol szinkront sem bízta epizodistákra a Marvel: Korg, Rocket és Groot hangját a direktor Taika Waititi, Bradley Cooper és Vin Diesel kölcsönzik. Ráadásként láthatunk egy újabb színielőadást a filmben, aminek keretében Matt Damon, Sam Neill, Luke Hemsworth és Melissa McCarthy formálják meg Lokit, Odint, Thort és Helát.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült Venom 2, a Morbius és Madame Web.