• Megállapodást kötött a Netflix és a Duffer testvérek produkciós cége
  • Stranger Things testvérsorozat és színpadi mű készül
  • Élőszereplős adaptációt kap a Halállista és A talizmán c. King regény

A Netflix nem szereti bőlére engedni sorozatait, két-három évadnál hosszabb ideig csupán a rekordnézettséget hozó produkciókat engedi. Nem zárkóznak el azonban a manapság divatos univerzumépítéstől. A Nyerd meg az életed után a Stranger Things lehet a szolgáltató következő bástyája. A Duffer testvérek már a negyedik évad szezonzárója előtt beszéltek a lehetséges testvérsorozatról, most pedig hivatalosan is megkezdődtek a munkálatok.

Bővülő Stranger Things univerzum

Upside Down néven alapított produkciós cégük átfogó megállapodást kötött a Netflixxel. Az ötödik évad lezárulta után hozzálátnak egy részben Finn Wolfhard ötletén alapuló széria gyártásába, ami közvetlenül nem kapcsolódik az anyasorozat történéhez és karaktereihez. Készül továbbá egy Stranger Things színdarab is, amit az Obi-Wan Kenobi és A Korona egyik alkotója, Stephen Daldry rendez majd.

A Halállista és A talizmán

A szerződés kiterjed A Halállista (Death Note) című japán manga és anime élőszereplős feldolgozására, valamint Stephen King és Peter Straub A talizmán című regényének sorozatadaptációjára is. Végül, de nem utolsó sorban a Duffer testvérek A Sötét Kristály – Az ellenállás kora készítőivel dolgoznak egy szérián.

the-duffer-brothers-scaled.jpeg
(A kép forrása: The Illuminerdi)

Upside Down

Az Upside Downt a korábban a Megszállottak viadalában is részt vevő Hilary Leavitt vezeti, akiről Dufferék elárulták, hogy hozzájuk hasonlóan rajong a történetmesélésért és olyan filmekért, mint például A cápa, a Reszkessetek, betörők! és a Féktelenül. „Nem csoda, hogy annyi író és rendező szeretne vele dolgozni” – méltatták.