Idén, az ünnepi időszakban jön a PS5, ami leváltja a jelenlegi generáció PlayStation konzolját, a PS4-est. Ám ez nem ok a bánatra, már csak azért sem, mert több remek cím is várható még a Sony agg masinájára, ezek közül szedtünk össze most ötöt.

5. Wild

Ha nem ugrik be egyből a WiLD, az nem a véletlen műve. A még 2014-ben bejelentett játék időközben fejlesztői pokolba került, és csak tavaly derült ki, hogy a Sony még mindig nem kaszálta el, sőt idén meg is jelenik. A Wild Sheep Studio programjában egy, a neolitikum korában élő ember bőrébe bújhatunk, aki képes az álatokat irányítani, így felveheti a harcot más emberek és törzsek ellen szerte a világban.

wild-ps4.jpg

4. Nioh 2

Idén folytatást kap a tavalyelőtti év egyik legjobb akció RPG-je, a Nioh. Az új részben egy félig jokai (démon), félig ember zsoldost alakíthatunk, aki ennél fogva különleges képességekkel bír. A történet során legyőzött démonok tudását is elszívhatjuk, így új képességekre tehetünk szert, miközben egy olyan történetet ismerhetünk meg, ami keveri a valóságot a fantasy-val.

nioh-2-ps4.jpg

3. Final Fantasy 7

A Square Enix elhozza nekünk a ma már kultikus játéknak számító Final Fantasy 7 remake-jét. A játék amellett, hogy igyekszik hű maradni az eredetihez, rengeteg ponton megújul, és itt nem feltétlen csak a grafikára és az új játékmenet elemekre gondolok. A történetet kiegészítik, a helyszíneket megtoldják, és új dolgok egész kis seregére számíthatunk a remake első részében – merthogy epizodikusan érkezik.

2. Ghost of Tsushima

A Ghost of Tsushima története folyamán a mongol megszállás alatt lévő Japánba ugorhatunk el, Tsushima szigetére, ahol mi is szembeszállhatunk a betolakodókkal. Lopakodás, kardpárbajok és nyílzáporban gazdag összecsapások fogják jellemezni a Sucker Punch legújabb alkotását, amit különleges atmoszféra leng körbe.

1. The Last of Us: Part 2

A The Last of Us folytatására nagyjából azóta várunk epekedve, hogy végigjátszottuk az első részt, és idén végre megérkezik a folytatás. A történet évekkel játszódik az első felvonás után, Ellie már felnőtt nő, Joel pedig… Nos, az ő helyzete még némileg homályos, de valószínűleg továbbra is ő a lány legfőbb védelmezője, apja helyett apja. A folytatásban Ellie-t irányíthatjuk, aki valamiért kénytelen újra útra kelni, hogy átvágjon az emberiség sorvadozó civilizációján és a fertőzöttek új lényekkel kiegészült hordáján.