Már mögöttünk az édességyűjtés mellett némi horrormaratonra is remek alkalmat kínáló halloween és a Mindenszentek is, azonban mára még itt van nekünk a halottak napja, melynek alkalmából egy kis összeállítással készültünk nektek közkedvelt halott, élőhalott vagy éppen szellem karaktereket közül válogatva, természetesen a videójátékok világából.

sir.jpg

5. Sir Daniel Fortesque

Még 1998-ban, az eredeti PlayStationön, egy véletlen folytán, a zombisereget toborzó Zarok jóvoltából, a jó ügy érdekében tért vissza az élő(halotta)k sorába Sir Daniel Fortesque, avagy a MediEvil, kardját, pajzsát, íját és akár még saját karját is bevető hőse, aki a folytatások után 2019-ben visszakanyarodott gyökereihez, és megújulva is visszatért PlayStation 4-re. Gallowmere lovagja és a király egykori bajnoka, miután elég kínos körülmények között esett el a Zarok elleni háborúban, második esélyéből igyekszik a legtöbbet kihozni, és valódi hőssé válni, rátermettségét pedig később még Londonban is bizonyíthatja.

celebrimbor.jpg

4. Celebrimbor

A legendás tündekovács, aki állítólag Szauron irányítása alatt segédkezett a Hatalom Gyűrűinek elkészítésében, azonban végül a Sötét Nagyúr ellen fordult, árulásáért pedig szeretteivel együtt halállal lakolt. A Hobbit és A gyűrűk ura eseményei között játszódó Middle-Earth: Shadow of Mordor és Middle-earth: Shadow of War keretében szelleme a családját szintén elvesztett, és ugyancsak bosszúra szomjazó Talion testén osztozva ered a tünde elveszett emlékei, majd családja gyilkosa, Szauron kapitánya nyomába, az innovatív Nemezis-rendszerrel a csaták során emlékezetes riválisokat szerezve magának.

boo.jpg

3. Boo

Ugyan az egyszer félénk, máskor nyelvet öltve vigyorgó Boo többnyire csak egy mellékszereplő a bajszos testvérpár és barátai mellett, azonban legalább olyan ikonikus és ismert karakter, mint kollégái, például Koopa Troopa, Piranha Plant és Goomba. A Mario-játékokban 1988-as bemutatkozása óta rendszeresen előforduló karakter az évek során időnként nagyobb szerephez is jutott, például a Luigi's Mansionben, de többek között visszatérő vendég a Nintendo olyan partijátékaiban is, mint a Mario Party és a Mario Kart.

aiden.jpg

2. Aiden

A Quantic Dream 2013-as alkotása, a Beyond: Two Souls, Jodie Holmes (Ellen Page) és születése óta állandó társa, Aiden viszontagságait mutatja be, ahogy az élet kérdései és a halál utáni rejtélyek után kutatnak, miközben a lány az évek során szép lassan felcseperedik. A Jodie testéhez kapcsolódó Aiden különleges képességeivel, köztük telekinézissel, falon átjárással, mások megszállásával és telepátiával segíti a lányt túljutni a legkülönbözőbb kihívásokon, később a CIA megbízásai során, majd a szervezet elől való meneküléskor is. A játék során persze szép lassan fény derül rá, hogy mégis kicsoda Aiden és sorsa miként köti össze Jodie-val, de ennek felfedezését inkább meghagyjuk azoknak, akiknek a játék eddig kimaradt.  

johnny2.jpg

1. Johnny Silverhand

Talán kicsit kilóg a sorból, de kvázi "kiberszellemként" még a háborús veterán, aktivista és fémkarú rocksztár, avagy Johnny Silverhand is beleillik a felsorolásba, akit alakításával Keanu Reeves keltett életre a Cyberpunk 2077-ben. Polgári nevén Robert John Linder a Samurai frontembere volt, egészen a banda feloszlásáig, de zenei karrierje mellett a megavállalatok és a NUSA kormányzata elleni harcok aktív résztvevőjeként is ismertté vált, ami miatt gyakran terroristának bélyegezték. Johnny egy karizmatikus figura, a maga sajátos "bájával", aki a CD Projekt RED alkotásában egy biochippen keresztül a főszereplő, V fejébe kerülve egyszer támogató bizalmasként, máskor igazi vadbaromként viselkedve próbálja egyengetni a gazdatest útját, bár többnyire saját céljai felé.

Ez persze csupán néhány példa volt. Neked melyik a kedvenc túlvilági videójátékos karaktered?