• 2022. május 26-án debütál mozikban a Top Gun: Maverick
  • Főszerepben Tom Cruise, Miles Teller, Val Kilmer, Jennifer Conelly és Ed Harris

Mozgalmas időszakot tud maga mögött Tom Cruise. A Mission: Impossible – Dead Reckoning csak jövőre, 2023. július 14-én kerül mozikba, a Top Gun harminchat év után elkészült folytatását viszont már néhány héten belül, május 26-án láthatjuk. A Maverick annál inkább számot tarthat a közönség figyelmére, hogy az első kritikák lelkesen ünneplik a 800 órányi anyagból, köztük különleges módon rögzített légifelvételekből összevágott alkotást.

Magyar előzetese után új ajánlókat kapott Joseph Kosinki (Tron: Örökség) rendezése. Alább láthatjátok a stáb speciális felkészülését bemutató werkvideót,

illetve érkezett egy tévészpot is a filmhez. Története szerint Maverick az évek során visszavonult a bevetésektől és öncélú repülgetéssel múlatja idejét. Amikor azonban egy minden korábbinál veszélyesebb küldetésre szánt osztag kiképzése kezdődik, a sok elitkatona élére a legnagyobb tudású pilóta kívánkozik. Nem lesz könnyű dolga a címszereplőnek, hiszen a csapatban ott van egykori barátja, Goose fia is, aki neheztel a főhősre.

Tom Cruise Maverickjének fiatal kihívóját a Whiplash-ből ismert Miles Teller alakítja. A további főbb szerepekben Jennifer Connelly, Ed Harris, illetve az első részből Icemanként visszatérő Val Kilmer látható.