Szerencsére éledeznek a mozik, átütő nézőszámokat azonban nem produkálnak. Még Christopher Nolan Tenetje és az élőszereplős Mulan-remake sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, így aztán nem meglepő, hogy két újabb hollywoodi gigaprodukció bemutatóját halasztották el a héten:

  • december 24-én érkezik a Wonder Woman 1984
  • meghatározatlan ideig elcsúsztatták a Kampókéz premierjét (valószínűleg csak jövőre debütálhat)

Jó hír azonban, hogy a Kampókéz eredeti premieridőpontját, október 15-ét megkapta Kenneth Branagh következő Poirot-filmje, a Halál a Níluson.

Halál a Níluson – október 15.

A 2017-es felemás fogadtatású Gyilkosság az Orient Expresszen után Agatha Christie talán másik leghíresebb Poirot-regényét adaptálja Kenneth Branagh. A Halál a Níluson rendezését és főszerepét is vállaló színész a film eőzetese alapján az előző epizód stílusát kívánja folytatni idén is.

gal-gadot-cast-in-murder-on-the-orient-express-sequel-deathfvmu.jpg

Ezúttal is a három évvel ezelőtti sztárparádét idéző színészgárda várható: Branagh mellett Gal Gadot (Wonder Woman), Armie Hammer (Szólíts a neveden), Emma Mackey (Sex Education), Annette Bening (Amerikai szépség), Rose Leslie (Trónok harca) és Letitia Wright (Fekete Párduc) alakítják a főszereplőket.

Wonder Woman 1984 – december 24.

A meglepően sikeres első epizód után folytatást kap a Wonder Woman. Gal Gadot és Chris Prine mellett visszatér a rendezői székbe a trilógiában gondolkodó Patty Jenkins, valamint feltűnik a vásznon Kristen Wiig. Utóbbi a film főgonoszát, Cheetah-t alakítja majd.

A film jelen állás szerint egy héttel a Dűne után debütál, az amerikai sajtó viszont azt rebesgeti, hogy a Wonder Woman 1984 csúszása miatt Denis Villeneuve sci-fijének bemutatóját is elhalasztják majd.

ujabb-kepregenyfilm-csuszik-a-wonder-woman-1984-premierjet-is-kesobbre-toltak.jpg

Kampókéz – várhatóan 2021

A Jordan Peele produceri égisze alatt készülő film nem az 1992-es klasszikus remake-je lesz, hanem új történetet vázol. Visszatérünk a régi események helyszínére, Chicago azóta alaposan átalakult környékére. Az új főhős egy fotós, aki a címszereplő mítoszát próbálja megfejteni és ennek apropóján szervez képzőművészeti kiállítást a városban.

candy.jpg