• That '90s Show címen folytatást kap az Azok a 70-es évek Show
  • A történet szerint 1995-ben Eric és Donna kamasz lánya nagyszüleinél tölti a nyári vakációt
  • Hyde és Bob kivételével visszatérnek a sorozat főhősei

Miután feltehetően politikailag érzékeny témái és szabadszelleműsége miatt a Netflix száműzte kínálatából az Azok a 70-es évek Show-t (That '70s Show), hamar bejelentette a szolgáltató, hogy folytatást készít a legendás amerikai sorozathoz. Stílszerűen That ’90s Show néven tér vissza a produkció, egyelőre tíz epizódot rendelt a platform. A cselekmény egy nyári vakáció eseményeit öleli fel, amikor Eric és Donna kamasz lánya, Leia nagyszüleinél tölti az iskolai szünidőt. A Star Wars ikonikus karakteréről elnevezett lányt a tizenöt éves Callie Haverda alakítja, társa valószínűleg a tizennyolc esztendős Mace Coronel megformálta Jay lesz.

Az 1976-1980. január 1. között játszódó széria néhány kisvárosi tinédzser mindennapjait követi Wisconsinban, amint a rock-korszakban cseperednek, szórakoznak, barátkoznak, megélik az első szerelmeket és vívják harcaikat a szülőkkel. Nem szokványos szitkomról van szó, a formabontó elemekkel átszőtt sorozatot 1998-2006 között sugározta a Fox csatorna.

aaaaqbkdrpnapxhlew4c4vcoxtjjbvz2wugg6buf8hw3zrbt-evvqdtxwjkboqn4zjttbzt-mzz4uj-nqbbxxhh68p4o7rppqe4ro2fznlmdx-dhgl1hu5j1edfqjjdhv256hzqqtnbbruxsyn7zawovp7tw.jpg
(A kép forrása: Netflix)

Azt rögtön világossá tette a szolgáltató, hogy újfent Debra Jo Rupp és Kurtwood Smith ölti magára Kitty és Red Forman karakterét (előbbi tavaly a WandaVízióban tűnt fel, míg Smith-t a Robotzsaruból és az Észvesztőből ismerhetitek). Szerencsére az eredeti sorozat készítői, Bonnie Turner és Terry Turner vezetik a munkálatokat, lányukkal, Lindsey Turnerrel kiegészülve. Arról korábban csupán találgatások zajlottak, hogy visszatérnek-e a képernyőre Point Place legszellemesebb figurái, az egykori tini főhősök. Most lehullt a lepel a rejtélyről: a Variety értesülése szerint teljesül a rajongók álma, hiszen újra kamera elé állnak a való életben is szoros barátságot ápoló színészek.

Az IMDB információi alapján egy epizód erejéig, a nyitányban találkoznak újra hőseink. Visszatér Laura Prepon (Donna), Wilmer Valderrama (Fez), Ashton Kutcher (Kelso), a csoporttól állítólag kissé eltávolodott Topher Grace (Eric) és a kilencvenes évekbe helyezett folytatás ötletével már évekkel ezelőtt előrukkoló Mila Kunis (Jackie). Egyedül Hyde karaktere hiányzik a stáblistáról, a punk lelkületű fiút megformáló Danny Masterson ellen ugyanis bírósági eljárás zajlik zaklatási vádak miatt. Nem érkezett hír Bob Pinciotti, vagyis Don Stark szerződtetéséről sem, míg a Laurie-t és Midge-et megformáló Lisa Robin Kelly és Tanya Roberts sajnos már nem élnek az eredeti színészgárdából. Ti örültök a reunionnak?