• A játékokon belüli online viselkedést vizsgálta a ManySpins.com
  • A keresésszámok azt mutatják, hogy a Fortnite-ban jelentik fel egymást a legtöbbször

Erre a hétvégére is hoztunk nektek egy érdekes felmérést, a ManySpins.com ugyanis azt vizsgálta, melyik játékokban a legjellemzőbb, hogy reportolják egymást a játékosok.

A Google keresések alapján elvégzett kutatásban az az eredmény jött ki, hogy a Fortnite-játékosok gugliznak rá a legtöbbször a feljelentésre, évi 45 ezer alkalommal, a dobogóra pedig a Roblox és a Dead by Daylight fértek még fel.

utanajartak-melyik-jatekokban-es-platformokon-a-leggonoszabbak-a-jatekosok.jpg

Megvizsgálták azt is, mi a különbség a platformok terén, az Xbox vs. PlayStation csatát pedig előbbi "nyerte", igaz, csak hajszállal (166 920 vs. 165 840 éves keresés).

Közel kétezren egy kérdőívet is kitöltöttek, melyből kiderül, hogy a megkérdezettek 68 százalékánál előfordult már, hogy elrontotta a kedvüket más játékos toxikus viselkedése. 61 százalék állította, hogy érte már kellemetlenség mások megjegyzései miatt az élő chatekben, 54 százalékkal pedig előfordult már, hogy kilépett a játékból mások cukkolása miatt.

Ami az általános viselkedést illeti: 57 százalék gondolja úgy, hogy bizonyos játékosszám felett a közösség agresszívabbá válik a játékokban. 43 százaléknál pedig történt már olyan, hogy azért hagytak fel valamelyik játékkal, mert túlságosan toxikus volt a közeg.

manyspins-antagonistic-gamers.png