A sorozat kb 6 szálon fut. melyek:
1.: Egy nő ( kinek nevét nem tudom ) és a fia akivel néha néha különválik az útjuk. ( pontosabban az első részben nagyon 1ütt sem volt ) A főszereplő nő 1 terrorista elhárító osztagnál dolgozik az FBI-nál. A Fiu pontosabban Tyler a tipikus "hülye gyerek"aki a sorozat első percében úgy mutatkozik be, hogy az anyjával telefonál amelyben éppen azt meséli, hogy összeverekedett valakivel. A közelében ül a barátja a tipikus "dagi gyerek". (szerintem) Ők együtt lesnek az egész sorozat alatt.
2. A riporter "úr" aki a Látogatók közleményeit közli a TV-n keresztül. Többet még nem nagyon tudok mesélni mivel 1 rész alatt nem sok derült ki róla azon kívül, hogy riporter
3. Egy pap játszik benne nagy szerepet aki egy érdekes ütön-módon találkozik az 1. szálban említett nővel. Ők (szerintem) együtt harcolnak majd a Látogatók ellen, De sajnops legtöbb dolog csak találgatás mert ahogy már írtam 1 rész alatt nem sok derült ki
4. Egy néger emberke akiről a rész végére kiderült, hogy ő is Látogató fajába tartozik de ő jóféle UFO Foglalkozásáról nem sokat tudok mondani.
5. a Látogatók ellen szervezett csoport tagjai vagyis inkább a vezető. Ugyanis mikor 1 találkát szerveztek a Látogatók ellen a Látogatók tudomást szereztek róla és megtámadták az embereket. Érdekes módon csak 4 ember maradt életben akik éppen a 4 főszereplő ( 1.szálban említett nő, a pap a néger ember és a most említett Látogatók elleni szervezet vezetője. )
6. A látogatók részei ezek akiknek a vezetője az úgynevezett Anna aki az eddig látottak alapján nem igazán jó szándékú
Nagyjából ennyi szál fut de ehez még a történet folytatása alatt kapcsolódhat még jónéhány.

Történet: az emberek mit sem sejtve élik mindennapjaikat mikor az égen ( Világok harca szerűen) megjelenik minden nagyobb városban 1-1 Látogató úrhajó. Mikor az emberek (érthető módon) össze-vissza rohangálnak egyszer csak az űrhajók alján 1 hatalmas képernyő jelenik meg amin ( később kiderült) Anna a Látogatók vezére látható. A Látogatók "ál" célja az, hogy kifogyott a víz készletük és vízért cserébe átadják a tudásuk 1 részét. Értem ez alatt pl az orvosi eszközöket és stb. ( de azon, hogy mit kérnek a technikáért cserébe (víz) az lehet, hogy téves ).
Na innen kezdődnek az akciódús és izgalmas jelenetek
Akinek felkeltettem a sorozat iránt a figyelmét annak bátran ajánlom mert nagyon jó !!